ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με την συμπεριφορά νεαρών η κοινωνία θα κλείσει ξανά, είπε ο Δρ. Πάνος – Το κακό σενάριο για πολλούς θανάτους

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με την συμπεριφορά νεαρών η κοινωνία θα κλείσει ξανά, είπε ο Δρ. Πάνος – Το κακό σενάριο για πολλούς θανάτους

Ανησυχητική χαρακτήρισε την συμπεριφορά πολλών νεαρών οι οποίοι δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας ο Δρ. Γιώργος Πάνος , τονίζοντας πως αν δεν τηρούνται τα μέτρα θα αναγκαστεί η κοινωνία να κλείσει ξανά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», το πρωί της Παρασκευής 30/10, ανέφερε πως ο λόγος που δεν βλέπουμε πολλούς θανάτους στην Κύπρο, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλός είναι γιατί οι περισσότεροι που νοσούν είναι νέοι στην πλειοψηφία, υπογραμμίζοντας πως αν συνεχίσει η μεγάλη διασπορά του ιού, οι νέοι θα κολλήσουν τις μεγαλύτερες ηλικίες με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλο αριθμό θανάτων.

Επίσης ο Δρ Γιώργος Πάνος τόνισε πως πρέπει να παραμείνουμε στα βασικά μέτρα αυτοπροστασίας και απόστασης, ενώ πρέπει να ελέγχουμε τα άτομα που έρχονται στην Κύπρο από άλλες χώρες και κυρίως αυτούς που θα μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα σημείωσε πως σωστός έλεγχος πρέπει να γίνεται και στους νέους αλλά και στους εργασιακούς χώρους, καθώς είναι πολύ πιθανόν να βλέπουμε αυξημένα περιστατικά.

Υπογραμμίζει για ακόμα μια φορά πως για να μην αναγκαστούμε να πάμε ξανά σε ολικό lockdown πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, ενώ παράλληλα είπε πως το σύστημα ιχνηλάτησης καταρρέει καθώς ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφεται στο νησί καθημερινά καθιστά ακόμη δυσκολότερο το έργο, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους πολίτες να συμπεριφέρονται ώριμα

Τέλος όσον αφορά τα σχολεία είπε πως η κατάσταση έχει ξεφύγει και πρέπει να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top