Σεισμός: Συγκλονιστικό βίντεο από την Τουρκία -Το τσουνάμι παρασέρνει πολυτελή σκάφη σε μαρίνα

Σεισμός: Συγκλονιστικό βίντεο από την Τουρκία -Το τσουνάμι παρασέρνει πολυτελή σκάφη σε μαρίνα

Μετά τον μεγάλο σεισμό που συγκλόνισε τόσο τη Σάμο, όσο και τη Σμύρνη, δημιουργήθηκε ένα μικρό τσουνάμι στην Τουρκία.

Παρότι το φαινόμενο φάνηκε μικρό, ήταν αρκετά ισχυρό, ώστε να παρασύρει ιστιοπλοϊκά που ήταν δεμένα σε μαρίνα της Σμύρνης. Λίγη ώρα μετά τον σεισμό , η θάλασσα «φούσκωσε» και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, με αρκετούς δρόμους, μάλιστα, να πλημμυρίζουν.

Υπενθυμίζουμε πως τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν κτίρια και παλιρροϊκά κύματα να πλήξουν τις παράκτιες περιοχές. Σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών της Τουρκίας (AFAD), έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 202 έχουν τραυματιστεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE