Nέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία

Nέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία

Tην Παρασκευή 30/10 στην Ιταλία σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού. Καταγράφηκαν 31.084 νέα περιστατικά και έχασαν τη ζωή τους 199 άνθρωποι.


Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 215.085 διαγνωστικά τεστ. Το 14,4% των πολιτών που υποβλήθηκαν σε αυτά βρέθηκε θετικό. Χθες οι θετικοί στον ιό ήταν 26.831, και οι νεκροί 217. Στην Λομβαρδία, τις τελευταίες 24 ώρες διαγνώστηκαν 8.960 νέα περιστατικά, στην Καμπανία 3.186, στο Βένετο 3.102 και στην Τοσκάνη 2.765.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν εισαχθεί πλέον 1.746 ασθενείς και στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 16.994 ασθενείς. Σε κατ`οίκον απομόνωση έχουν τεθεί 307.046 πολίτες. Σε σχέση με χθες, ο αριθμός τους αυξήθηκε σχεδόν κατά 26.000.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κανείς δεν μπορεί πλέον να αποκλείσει ένα νέο, γενικό lockdown το οποίο, όπως προβλέπουν πολλοί σχολιαστές, μπορεί να ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε τρεις μεγάλες περιφέρειες της χώρας (της Νάπολης, του Μιλάνου και της Ρώμης) η κατάσταση θεωρείται "περισσότερο από κρίσιμη". "Αν κριθεί αναγκαίο θα αναλάβουμε την υποχρέωση να κηρύξουμε νέο lockdown", δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Άντσο Αμέντολα.

Υπέρ της διακοπής πολλών παραγωγικών δραστηριοτήτων και του αυστηρού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών τάχθηκε και η επιτροπή ειδικών η οποία, από την αρχή της πανδημίας, συμβουλεύει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE