ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επιτέλους! Θα μαυροπινακίζονται από παντού οι «μιζαδόροι» εργολάβοι– Αλλάζει η νομοθεσία

Επιτέλους! Θα μαυροπινακίζονται από παντού οι «μιζαδόροι» εργολάβοι– Αλλάζει η νομοθεσία

Η πρόληψη είναι πάντοτε πιο αποτελεσματική από την καταστολή, σε περισσότερους από ένα τομείς. Σύμφωνα με πληροφορίες του ToThemaOnline.com, την προηγούμενη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων, με θέμα την τιμωρία εργολάβων που έδωσαν, ή έλαβαν μίζες σε έργα του δημοσίου, στην διαδικασία κατακύρωσης προσφορών και όχι μόνο.

Οι εργολάβοι οι οποίοι, προχωρούσαν σε υπερεκτιμήσεις, έδιναν μίζες για την ανάληψη έργων που αφορούν το δημόσιο, ή προχωρούσαν σε υπερχρεώσεις, θα αποκλείονται από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε δημόσιες προσφορές.

Στη σύσκεψη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με τη Νομική Υπηρεσία και το γραφείο του Γενικού Ελεγκτή, συζητήθηκαν τα διαδικαστικά που σχετίζονται την άμεση τροποποίηση της νομοθεσίας, για την οποία έγινε και αναφορά στη Βουλή, ώστε ο αποκλεισμός των μιζαδόρων εργολάβων να γίνεται κεντρικά.

Μέχρι σήμερα, ο μαυροπινακισμός  τους γινόταν ξεχωριστά, από το Γενικό Λογιστήριο, το Υπουργείο Συγκοινωνιών, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Τμήμα Υδάτων, το Γραφείο Προγραμματισμού και την Πολεοδομία, με αποτέλεσμα να υπήρχε έλλειψη συντονισμού και έτσι η διαδικασία αποκλεισμού δεν εφαρμοζόταν αποτελεσματικά από όλους τους φορείς.

Με την τροποποίηση της νομοθεσίας, θεσμοθετείται ουσιαστικά η λειτουργία της σημερινής  Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων, η οποία έχει ήδη πιάσει δουλειά και θα στεγάζεται υπό την ίδια ομπρέλα.

Της επιτροπής θα προεδρεύει το Γενικό Λογιστήριο, ενώ ο Γενικός Ελεγκτής θα λειτουργά ως παρατηρητής, προκειμένου οι αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά.

Η επιτροπή θα εξετάζει, κατά πόσον κάποιος εργολάβος με τη συμμετοχή του σε πράξεις δωροδοκίας έχει υποπέσει σε σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top