ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

'Στα μαχαίρια' η επιστημονική κοινότητα για διαχείριση πανδημίας - Θέσεις για τεστ και θεραπεία - 'Ο υπουργός δεν μου μίλησε ούτε μια φορά'

'Στα μαχαίρια' η επιστημονική κοινότητα για διαχείριση πανδημίας - Θέσεις για τεστ και θεραπεία - 'Ο υπουργός δεν μου μίλησε ούτε μια φορά'

Σε μια έκρυθμη κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται ακόμη και η επιστημονική κοινότητα της Κύπρου, σε σχέση με την διαχείριση της πανδημίας, καθώς οι καταγγελίες δίνουν και παίρνουν.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του Ρικ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Γιώργος Πάνος, πρότεινε την διενέργεια καθολικού δειγματοληπτικού ελέγχου, διευκρινίζοντας πως μπορούν να γίνονται τεστ με χρήση ειδικών μηχανημάτων και με την μέθοδο των αντιγόνων όπου χρειάζεται. Όπως πρόσθεσε, «η μέθοδος της δεξαμενής δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλέον γιατί θα κοστίσει περισσότερο και θα είναι πολλά τα άτομα που βρίσκονται θετικά».

Σημειώνουμε πως ο Δρ. Πάνος προτείνει την μέθοδο των εξετάσεων σε όλο τον πληθυσμό εδώ και πάνω από μια βδομάδα, ενώ στην Σλοβακία έχει ήδη ξεκινήσει αυτή η πρακτική.

«Μπορούμε να το κάνουμε εάν θέλουμε, αλλά δεν θέλουμε», επισήμανε ο Δρ. Πάνος ρίχνοντας τα βέλη του σε Υπουργό Υγείας και άλλα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας. «Όταν μιλάω υπάρχει μια μουγκαμάρα, δεν απαντάει κανείς. Αυτά που λέω να καταγράφονται. Ο Υπουργός δεν μου έχει μιλήσει ούτε μια φορά», παραπονέθηκε ο καθηγητής, εξηγώντας ότι έχουν μιλήσει μόνο 1-2 φορές σε τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε.

Στην συνέχεια, είπε ότι όλες οι απόψεις του έχουν εφαρμοστεί και είναι διαχρονικές, ακόμη κι αυτές που αφορούν τη θεραπευτική αγωγή.

Στηλίτευσε όμως στο τέλος το γεγονός ότι ο ΠΟΥ αλλάζει διαρκώς τις αγωγές. «Δεν πρέπει να εφαρμόσουμε σαν επιστήμονες κάτι; Στην Ελλάδα χρησιμοποιούσαν (σ.σ. συγκεκριμένη αγωγή) και τώρα δεν το κάνουν και αυξήθηκαν οι θάνατοι», κατέληξε ο Δρ. Πάνος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top