ΚΟΣΜΟΣ

Σαρλ Μισέλ: Καταδικάζει τις επιθέσεις στη Βιέννη

Σαρλ Μισέλ: Καταδικάζει τις επιθέσεις στη Βιέννη

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταδικάζει τις επιθέσεις στη Βιέννη.

"Η Ευρώπη καταδικάζει έντονα αυτήν τη δειλή πράξη που παραβιάζει τη ζωή και τις ανθρώπινες αξίες μας", δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο twitter, o Πρόεδρος σημείωσε ότι, "οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τους ανθρώπους της Βιέννης μετά την τρομερή επίθεση απόψε (ψες). Στεκόμαστε στο πλευρό της Αυστρίας".

"Είμαι σοκαρισμένη και λυπημένη από τη βίαιη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και τον αυστριακό λαό. Η Ευρώπη βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Αυστρία. Είμαστε ισχυρότεροι από το μίσος και τον τρόμο", συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

O Επίτροπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης, σε δικό του μήνυμα τόνισε ότι, "μετά από αυτήν την επίθεση στη Βιέννη, οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα, τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων. Είμαστε ενωμένοι ως Ευρωπαίοι".

"Είμαι αηδιασμένη από τις επιθέσεις στη Βιέννη", δήλωσε η αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις Επίτροπος Ύλβα Γιόχανσον, τονίζοντας ότι λαμβάνει συνεχείς ενημερώσεις για το θέμα από τη Europol. "H καρδιά μου είναι με τον λαό της Βιέννης. Στεκόμαστε δίπλα σας", σημειώνει.

"Σοκαρισμένος και λυπημένος από την τρομερή τρομοκρατική επίθεση σήμερα το βράδυ στη Βιέννη", δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρου.

"Τα συλλυπητήριά μου προς τα θύματα και τις οικογένειές τους. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου προς τους ανθρώπους στη Βιέννη και την Αυστρία. Δεν θα παραδοθούμε ποτέ στον τρόμο", τόνισε.

"Με θλίψη και τρόμο παρακολουθούμε τα νέα μιας άλλης επίθεσης στην Ευρώπη σήμερα το απόγευμα. Οι σκέψεις μας είναι με τους φίλους και τις οικογένειες των θυμάτων και τους ανθρώπους της Βιέννης - σε όλη την ήπειρό μας, είμαστε ενωμένοι ενάντια στη βία και το μίσος", δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντ.Σασόλι.

"Είμαι συγκλονισμένος και συγκινημένος από τις τρομερές ειδήσεις σχετικά με τις αποψινές επιθέσεις στη Βιέννη. Είναι μια δειλή πράξη βίας και μίσους. Οι σκέψεις μου πηγαίνουν στα θύματα και στις οικογένειές τους και στους πολίτες της Βιέννης. Είμαστε δίπλα σας", δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζ.Μπορρέλ.

"Αυτήν τη στιγμή βιώνουμε δύσκολους καιρούς για τη δημοκρατία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την ασφάλειά μας, ειδικά σήμερα. Η αστυνομία μας θα λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον των δραστών αυτής της φρικτής τρομοκρατικής επίθεσης. Όλη η χώρα συλλογίζεται τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους, στους οποίους εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου. Ευχαριστούμε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους διεθνείς εταίρους μας για τη συμπάθειά τους και τις εκφράσεις αλληλεγγύης", δήλωσε από τη μεριά του ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top