Εκλογές στις ΗΠΑ - Ζεμενίδης: 'Αν ο Μπάιντεν κερδίσει τη Φλόριντα τελείωσε το παιχνίδι'

Εκλογές στις ΗΠΑ - Ζεμενίδης: 'Αν ο Μπάιντεν κερδίσει τη Φλόριντα τελείωσε το παιχνίδι'

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής ηγεσίας ανέφερε ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα για πολιτείες όπως το Μίσιγκαν και η Πενσιλβάνια

Ως «πολιτεία-κλειδί» για τον νικητή της εκλογικής αναμέτρησης εξηγεί στον ΣΚΑΙ πως βλέπει την Φλόριντα ο Έντι Ζεμενίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής τουΣυμβουλίου Ελληνοαμερικανικής ηγεσίας

"Δεν περιμένω πολλά απόψε, αύριο το πρωί πιο θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα, εκτός κι αν έχουμε μεγάλη νίκη του Μπάιντεν, αν πχ κερδίσει την Φλόριντα τελείωσε το παιχνίδι" τονίζει.

Όπως επεσήμανε ο κος Ζεμενίδης, είναι γνωστό πως σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα για πολιτείες όπως το Μίσιγκαν και η Πενσιλβάνια ενώ για μερικές μέρες δεν θα είναι σαφές το αποτέλεσμα για πολιτείες όπως η Βόρεια Καρολίνα και η Τζόρτζια.

Σύμφωνα με τον κο Ζεμενίδη, μεγάλη σημασία θα πρέπει να δοθεί επιπρόσθετα σε πολιτείες στρατηγικής σημασίας για την εκλογική αναμέτρηση, οι οποίες και απασχολούν τους Δημοκρατικούς, καθώς σε αυτές κατέγραψαν ήττες στην εκλογική αναμέτρηση του 2016.

«Αυτό που θα ήθελα να δω είναι πόσοι ψήφισαν σε συγκεκριμένες περιοχή πχ στα προάστια και μέσα στο Ντιτρόιτ, γιατί εκεί έχασε τα παιχνίδι η Χίλαρι το 2016» είπε ο κος Ζεμενίδης προσθέτοντας πως το ίδιο έγινε και στην πόλη του Μιλγουώκι ενώ θα πρέπει να δώσουμε έμφαση και στο τι θα γίνει και στην Ατλάντα .

Αναφορικά, με την επιμονή του Ντόναλτ Τραμπ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη νοθεία των αποτελεσμάτων από τις επιστολικές ψήφους αλλά και για το ποια είναι ταυτόχρονα η ασπίδα και των Δημοκρατικών σε περίπτωση που αυτό το σενάριο ήταν υπαρκτό, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του  Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής ηγεσίας, τονίζει πως oι Υπουργοί Προεδρίας της Κυβέρνησης σε όλες τις Πολιτείες έχουν ως ρόλο τους να διασφαλίζουν την διαδικασία.

«Φυσικά και η ομάδα του Μπάιντεν και η ομάδα του Τραμπ έχουν μαζέψει ολόκληρες ομάδες δικηγόρων» πρόσθεσε ο κος Ζεμενίδης εξηγώντας πως οι δύο υποψήφιοι έχουν δημιουργήσει ένα ανάλογο δίκτυο συνεργατών το οποίο μεριμνά και ελέγχει ώστε η όλη διαδικασία να γίνεται απρόσκοπτα και βάσει νόμου.

Από protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία και την ελευθερία κάθε γωνιάς της ευρωπαϊκής ηπείρου, εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που συντόνισε ο ίδιος, με τη συμμετοχή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) που πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν. Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη για περισσότερη συνεργασία και συντονισμό για την αντιμετώπιση της υπερβολική εξάρτησης σε μια σειρά από τομείς, αλλά και άλλων προκλήσεων, ενώ τόνισαν την ανάγκη για μια πιο προνοητική Ευρώπη όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, την ενέργεια και το εμπόριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE