Η ΟΥΝΕΣΚΟ δεν είναι ενοχλημένη από μετατροπή Αγίας Σοφίας σε τζαμί, λέει ο Τούρκος Υπουργός Πολιτισμού

Η ΟΥΝΕΣΚΟ δεν είναι ενοχλημένη από μετατροπή Αγίας Σοφίας σε τζαμί, λέει ο Τούρκος Υπουργός Πολιτισμού

Η ΟΥΝΕΣΚΟ δεν είναι ενοχλημένη από την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι υποστηρίζοντας ότι του το είπε ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τον προϋπολογισμό της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “επειδή η Ελλάδα παραπονέθηκε στην ΟΥΝΕΣΚΟ για μας, ήρθε εκπρόσωπος της ΟΥΝΕΣΚΟ, έκαναν έρευνες και οπωσδήποτε δεν είναι ενοχλημένοι που έγινε τζαμί, αυτό ειδικά μου το είπε ο αντιπρόεδρος της ΟΥΝΕΣΚΟ που ήρθε για έρευνες. Μου είπε ότι το βασικό κριτήριο είναι να είναι ανοιχτή για επισκέψεις και να προστατεύεται και ότι αυτό έχει διασφαλιστεί με το παραπάνω”.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων: Ένας θεσμός με καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων: Ένας θεσμός με καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την εκλογή νέου Προέδρου του Σώματος, η δημόσια συζήτηση στρέφεται ξανά, σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς, της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Προεδρία της Βουλής, δεν αποτελεί μόνο θέση πολιτικού κύρους, αλλά και θεσμό με ιδιαίτερη συνταγματική και πολιτική βαρύτητα, ο οποίος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο σε κρίσιμες στιγμές, της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE