ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κωστρίκκης: 'Θα συνεχίσει να υπάρχει αύξηση στα νοσοκομεία, με εκπλήσσει που άτομα πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ο ιός'

Κωστρίκκης: 'Θα συνεχίσει να υπάρχει αύξηση στα νοσοκομεία, με εκπλήσσει που άτομα πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ο ιός'

Τη δική του θέση για την επιδημιολογική πορεία της Κύπρου, έδωσε μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση» ο καθηγητής βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ Λεόντιος Κωστρίκκης.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι θα συνεχίσει να υπάρχει αύξηση στα νοσοκομεία, ενώ τα μέτρα θα αναθεωρηθούν εάν και εφόσον δεν υπάρξουν αποτελέσματα.

«Τα κρούσματα δεν είναι ημερήσια λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων. Θα πρέπει να κοιτάμε την ημερομηνία δειγματοληψίας. Πρέπει να είναι προσεχτικός στην εκτίμηση ο κόσμος. Τα κρούσματα που έχουμε είναι ψηλά. Αυτό δείχνουν οι αριθμοί. Έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση ωστόσο ο δείχτης παραμένει ψηλός. Η κατάσταση εδώ στην Κύπρο είναι λίγο διαφορετική από την Ελλάδα.

Συνεχίζοντας, ο καθηγητής τόνισε πως "θα συνεχίσει να υπάρχει αύξηση στα νοσοκομεία κατά την άποψή μου. Θα ξανασυζητήσουμε τα μέτρα εάν δεν δούμε αποτελέσματα. Αυτό θα πάρει περίπου δέκα μέρες με δύο εβδομάδες. Τα μέτρα θα πιάσουν τόπο μόνο αν τα εφαρμόσουμε. Υπάρχει μια ψυχική κούραση λόγω της πανδημίας. Υπάρχει ένα μερίδιο συμπατριωτών μας που δεν πιστεύουν ότι είναι τόσο σοβαρή ασθένεια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκκενώνονται Τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου για να φιλοξενήσουν ασθενείς με κορωνοϊό

"Είναι πραγματικά μια θέση που με εκπλήσσει ότι άτομα δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο ιός. Υπάρχει ελευθερία λόγου, αλλά κατ’ εμένα ως επιστήμονας είναι αδιανόητο να λέει κάποιος ότι είναι ευλογία να εκθέτουμε τους νέους στον ιό για να αρρωστήσουν", συμπλήρωσε.

Όταν ήρθαν οι φοιτητές από το εξωτερικό χρησιμοποιήσαμε τη μέθοδο της καραντίνας. Αυτή τη στιγμή θα διαχειριστούμε φοιτητές που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους από το lockdown από διάφορες χώρες. Η διαχείριση πρέπει να γίνει με τον ίδιο σωστό τρόπο. Ήταν ένα εξαιρετικά δαπανηρό κομμάτι το να μένουν σε ξενοδοχεία οι φοιτητές. Κόστιζε περίπου 300 χιλιάδες τη μέρα στο κράτος», κατέληξε ο Δρ. Κωστρίκκης. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top