ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκενώνονται Τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου για να φιλοξενήσουν ασθενείς με κορωνοϊό

Εκκενώνονται Τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου για να φιλοξενήσουν ασθενείς με κορωνοϊό

Εκκενώνονται και άλλοι θάλαμοι και Τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς και νοσηλεύει ασθενείς με κορωνοϊό, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία και άλλων ατόμων, που ενδεχομένως νοσήσουν με Covid-19.
 

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο, ειδικά τις τελευταίες μέρες, αποφασίστηκε από τον ΟΚΥπΥ να εκκενωθούν και άλλοι θάλαμοι και Τμήματα του Νοσοκομείου Αναφοράς, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες για να χρησιμοποιηθούν για ασθενείς με Covid-19.
 
Συγκεκριμένα, εκτός από την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, που εκκενώθηκε από την περασμένη εβδομάδα και το Παιδιατρικό Τμήμα που ήδη φιλοξενεί ασθενείς με κορωνοϊό, χθες άδειασαν το Ορθοπεδικό, το Χειρουργικό και το Γυναικολογικό Τμήμα, ενώ το προσωπικό που εργαζόταν στους θαλάμους αυτούς, μεταφέρθηκε στις κλινικές Covid-19.
 
Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε χθες στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου «το Νοσοκομείο Αναφοράς είναι επαρκώς στελεχωμένο με άρτιο ιατρικό εξοπλισμό, γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό ώστε να αντεπεξέλθει στην αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό που ενδεχομένως να χρειαστούν νοσηλεία».
 
Σύμφωνα με την κα. Χατζηγιάννη, το προσωπικό που στελεχώνει τις κλινικές Covid-19 «λαμβάνει ειδική εκπαίδευση από λοιμωξιολόγο και τους νοσηλευτές των λοιμώξεων, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντα τους και για τη δική τους προστασία αλλά και για την προστασία των ασθενών, από τυχόν εξάπλωση του κορωνοϊού. Το προσωπικό λαμβάνει στο Νοσοκομείο ειδική εκπαίδευση η οποία διαρκεί δύο περίπου 24ωρα, ενώ τυγχάνουν συνεχούς εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα τα θετικά κρούσματα εντός του προσωπικού να είναι πολύ περιορισμένα».
 
Σημειώνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου παραμένουν ανοικτά η Καρδιολογική Κλινική, το Τμήμα Αιμοκάθαρσης, τα Εξωτερικά Ιατρεία και το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top