Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δύο εβδομάδες κλειστή η Σχολή Μιτσή στη Λεμύθου - Τι έγραψε ο γνωστός μουσικός και καθηγητής Κώστας Κακογίαννης

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δύο εβδομάδες κλειστή η Σχολή Μιτσή στη Λεμύθου - Τι έγραψε ο γνωστός μουσικός και καθηγητής Κώστας Κακογίαννης

Παρά τις αντιδράσεις του Υπουργείου Παιδείας και τα πρωτόκολλα που υπάρχουν, ο Σύνδεσμος Γονέων της Εμπορικής Σχολής Μιτσή στην ορεινή Λεμύθου, επιμένει για κλείσιμο 2 εβδομάδων.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, σε συννενόηση με το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε το κλείσιμο του σχολείου μέχρι και την Παρασκευή 20/11.

Ο λόγος είναι η ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στο σχολείο και η προσπάθεια αναχαίτισής της.

Σημειώνουμε πως υπήρξαν κρούσματα την περασμένη εβδομάδα και ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, όμως, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι γονείς, υπάρχουν ειδικές συνθήκες στο σχολείο που επιτάσσουν κάτι δραστικότερο, με παράλληλο έλεγχο όλων των μαθητών.

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση του γνωστού μουσικοσυνθέτη και καθηγητή στο σχολείο Κώστα Κακογιάννη:

Δύσκολα έως τραγικά τα πράγματα στη Σχολή Μιτσή, όσον αφορά τον κορωνοϊό. Ο λόγος “κουτσιά καθαρισμένα”:

Το σχολείο μας είναι ένα περιφερειακό εκπαιδευτήριο με παιδιά από 20 κοινότητες. Τα παιδιά μας έρχονται από μεγάλες αποστάσεις. Από την πόλη της Λεμεσού μέχρι τον Κάμπο της Τσακίστρας και την Κυπερούντα. Μια ακτίνα που καλύπτει σχεδόν τη μισή ελεύθερη Κύπρο!

Τα μέτρα των κοινωνικών αποστάσεων τα τηρήσαμε και επιτηρήσαμε την εφαρμογή τους ευλαβικά. Μέχρι και τους δράκους κάναμε (ειδικά ο Κουζάλης που έχει ταλέντο σε αυτό ).

Έστω όμως και αν όλοι φορούσαμε τις μάσκες μέσα και έξω, ενώ κάποιοι από εμάς έστησαν και υπαίθριες τάξεις για περισσότερη ασφάλεια, τα παιδιά μας θέτονταν σε άμεσο κίνδυνο από την εξής παράμετρο:

Κάθε πρωί ταξιδεύουν από τα χαράματα, διανύοντας διαδρομές που μπορεί να ξεπεράσουν τις 2:30 ώρες (πήγαινε-έλα).

Εγκλεισμένα λοιπόν για τόσες ώρες ήταν 50 παιδιά σε ένα λεωφορείο των 52 θέσεων, χωρίς παράθυρα.
Όσο και αν φορούσαν τις μάσκες τους, η μαθηματική πράξη είναι απλή.

Έτσι μόνο ένα περιστατικό ήταν αρκετό να πυροδοτήσει ένα ντόμινο, που μας οδήγησε (σε ένα σχολείο των 130 μαθητών) σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, ένας αριθμός που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ψάχνουν μαρτυρίες για το σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό - Εκτινάχθηκε στο πεζοδρόμιο ο 17χρονος

Δε χορταίνουν τα ταξίδια: Υπερδιπλασιάστηκαν οι επιβάτες στην ΕΕ το 2022 - Το top5 των αεροδρομίων

Θα φάμε αρνί φέτος; Οι σοβαρές ελλείψεις, οι τιμές στα «ύψη» και η «στροφή» σε άλλο κρέας - «Θα έχουμε πρόβλημα τα Χριστούγεννα»

Μοσάντ: Ανακοίνωσε ότι απέτρεψε επίθεση που σχεδίαζε το Ιράν κατά Ισραηλινών στην Κύπρο

Έταζε αμάξια σε πολίτες και δεν τους τα έφερνε ποτέ - Συνελήφθη 29χρονος που «έφαγε» χιλιάδες ευρώ

Πανέτοιμη η ΕΔΕΚ: Ξεκίνησε πρώτη ανακοινώσεις ψηφοδελτίων από την Επαρχία Πάφου - Ακολουθούν ανακοινώσεις και για τις άλλες Επαρχίες



Ασφυκτικό πρέσινγκ στην Αννίτα - Το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ και οι κρίσιμες αποφάσεις για τις τοπικές εκλογές

Ασφυκτικό πρέσινγκ στην Αννίτα - Το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ και οι κρίσιμες αποφάσεις για τις τοπικές εκλογές

Δύσκολη προμηνύεται η ερχόμενη εβδομάδα κυρίως για τον ΔΗΣΥ σε σχέση με τις αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει για τις τοπικές εκλογές. Τη Δευτέρα 11/12 συνεδριάζει αρχικά το εκτελεστικό γραφείο και ακολούθως το πολιτικό γραφείο του κόμματος για την επικύρωση των ονομάτων που θα στηρίξει για τις θέσεις Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Περιφερειαρχών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top