ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ανάστατος ο κόσμος από την πανδημία - Ρεκόρ θανάτων στο Ιράν και χιλιάδες κρούσματα ανά ημέρα σε χώρες της Ευρώπης

Ανάστατος ο κόσμος από την πανδημία - Ρεκόρ θανάτων στο Ιράν και χιλιάδες κρούσματα ανά ημέρα σε χώρες της Ευρώπης

Ρεκόρ θανάτων στο Ιράν από τον κορωνοϊό ενώ στην Ευρώπη, η Τσεχία καταγράφει επίσης ψηλούς αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων την ώρα που η Γαλλία αποκλείει τον περιορισμό στην διακίνηση ηλικιωμένων.

ΙΡΑΝ

Ρεκόρ ημερήσιων θανάτων από τον νέο κορωνοϊό κατέγραψε σήμερα το Ιράν με 459 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 38.291 στην πλέον πληγείσα από την επιδημία χώρα της Μέσης Ανατολής. Η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Σίμα Σαντάτ Λιρί είπε στην κρατική τηλεόραση ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 αυξήθηκε κατά 9.236, στις 682.486 μολύνσεις.

ΤΣΕΧΙΑ

Η Τσεχία ανακοίνωσε 7.722 νέα κρούσματα κορωνοϊού για το τελευταίο 24ωρο, την τρίτη φορά αυτόν τον μήνα που ο ημερήσιος απολογισμός πέφτει κάτω των 10.000 μολύνσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας. Ο χθεσινός απολογισμός είναι ο χαμηλότερος από την 1η Νοεμβρίου, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων Covid-19 από την αρχή της επιδημίας ανέρχεται πλέον σε 411.220, στη χώρα με πληθυσμό 10,7 εκατομμύρια κατοίκους. Τα κρούσματα έχουν δεκαπλασιαστεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 155 νέους θανάτους σήμερα, που περιλαμβάνουν 99 από χθες, μαζί με αναθεωρήσεις από άλλες ημέρες. Συνολικά, 4.681 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο.

ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να επιβάλει καραντίνα στους ηλικιωμένους προκειμένου να αναχαιτίσει τη διασπορά της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. "Δεν τίθεται ζήτημα να εφαρμοστεί μια καραντίνα για τους ηλικιωμένους", διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1, την εφημερίδα LesEchos και το τηλεοπτικό δίκτυο Cnews. "Καταρχάς, διότι ηθικά, θα ήταν αντικειμενικά περίπλοκο", υπογράμμισε ο Ατάλ. "Κατόπιν, διότι μερικές φορές παραβλέπουμε την κατάσταση πολλών ηλικιωμένων που δεν ζουν μόνοι και που ζουν σε πολλές περιπτώσεις με διαφορετικές γενιές της ίδιας οικογένειας, στο ίδιο διαμέρισμα", συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε, εξάλλου, ότι το 30% των ασθενών με Covid-19 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μηχανική υποστήριξη είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών. Ο Ατάλ αναγνώρισε πως η κατάσταση των ηλικιωμένων, κατά τη διάρκεια της καραντίνας αυτό το φθινόπωρο, είναι "πολύ δύσκολη". "Συχνά, βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση", τόνισε. Η Γαλλία πέρασε χθες το όριο των 40.000 θανάτων από τη νόσο Covid-19, από την αρχή της επιδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των υγειονομικών αρχών της χώρας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top