ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το νέο όπλο του Υπουργείου Υγείας στην καταπολέμηση της πανδημίας - Έρχονται εκτενής δειγματοληψίες, ποιούς αφορούν

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το νέο όπλο του Υπουργείου Υγείας στην καταπολέμηση της πανδημίας - Έρχονται εκτενής δειγματοληψίες, ποιούς αφορούν

Τα νέα τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοιού, είναι το νέο όπλο που θα έχει το υπουργείο Υγείας για διάγνωση, το οποίο από το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα αρχίσει να αξιοποιείται.

Της Χριστίνας Χριστοφή

Ο σχεδιασμός που ήδη έχει διαμορφωθεί προβλέπει τα τεστ να πραγματοποιηθούν α σε πρώτο στάδιο σε νοσοκομεία, γηροκομεία και κλειστές δομές μεταναστών, ενώ σε επόμενο στάδιο θα αξιοποιηθούν και σε σχολικές μονάδες ή μεγάλους χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τα τεστ θα χορηγούνται σε τακτική βάση και είναι αρκετά αξιόπιστα. Όσον αφορά το κόστος είναι πολύ πιο φτηνό από το τεστ που γίνεται αυτή την στιγμή με μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός ότι μπορεί να έχουμε το αποτέλεσμα μέσα σε 15-20 λεπτά.

Στην χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ενημερώθηκε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί, τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, για τις κλίνες που υπάρχουν στα νοσοκομεία, την επάρκεια του ιατρικού προσωπικού και των υποδομών, ενώ αναφέρθηκε επίσης και η αναβάθμιση της διαδικασίας ιχνηλάτησης.

Παράλληλα, συζητήθηκε ιδιαίτερα η κατάσταση που υπάρχει αυτή την ώρα σε όλη την Κύπρο με έμφαση στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, όπου όπως ελέχθη η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο. Γι αυτό μέτρα αναμένεται να είναι και πάλι επικεντρωμένα κυρίως σε αυτές τις δύο επαρχίες, ενώ πιθανολογείται πως θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων και στις υπόλοιπες επαρχίες.

Οι ανησυχίες εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες κυρίως λόγω του γεγονότος ότι έχει διαπιστωθεί διασπορά του ιού σε μεγαλύτερες ηλικίες αλλά και σε κλειστές δομές με ευάλωτα άτομα (γηροκομείο στη Λεμεσό), από το οποίο αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 28 άτομα. Γεγονός που δείχνει πόσο πιο επιθετικός είναι ο ιος σε μεγαλύτερες ηλικίες και πόσο πιο αυστηρή πρέπει να είναι η τήρηση των μέτρων σε αυτές τις δομές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top