ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νίκη και βήμα τίτλου για τον Joan Mir

Νίκη και βήμα τίτλου για τον Joan Mir

MotoGP 2020 13ος γύρος – ΙΣΠΑΝΙΑ (Valencia)

Η εκπληκτική φετινή σεζόν του MotoGP φθάνει σιγά-σιγά σε ένα εκρηκτικό φινάλε, έπειτα από την πρώτη νίκη του Joan Mir στον θεσμό στο Ευρωπαϊκό grand prix. Ο Ισπανός βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο ύστερα από το ατύχημα του κυριότερου του αντιπάλου, Fabio Quartararo, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πριν από την εκκίνηση στην Βαλένθια, από τους πρώτους έξι αναβάτες του πρωταθλήματος μόνο ο Mir δεν είχε ακόμη κερδίσει αγώνα στον θεσμό, αλλά με το πέσιμο της καρό σημαίας βρέθηκε στην κορυφή με 37 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο. Ο Espargaro έφυγε καλά από την pole position που κατέκτησε, έχοντας πίσω τους Rins και Nakagami. Πιο πίσω, ο Quartarari βρέθηκε στην ένατη θέση από την ενδέκατη που εκκίνησε. Στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Aleix Espargaro, έπεσαν και οι δύο με τον Γάλλο να καταφέρνει να πάρει δύο βαθμούς στο τέλος του αγώνα της Βαλένθια. Παράλληλα όμως μειώθηκαν και οι πιθανότητες του για το φετινό τίτλο. Μπροστά, ο Rins άρπαξε κορυφή μόλις στον δεύτερο γύρο, προσπερνώντας τον Espargaro ενώ τον ακολούθησε ο Mir σχεδόν αμέσως. Λάθη του Rins άνοιξαν την πόρτα για τον Mir να πατήσει κορυφή και να ανοίξει μάλιστα μισό δευτερόλεπτο διαφορά.

Από ‘κει και έπειτα ο Mir έλεγξε τον αγώνα άψογα, ανοίγοντας συνέχεια την απόσταση του από τον άλλο αναβάτη της ομάδας του, και μαζί ολοκλήρωσαν το πρώτο 1-2 της Suzuki στον θεσμό από το 1982. Ο Pol Espargaro ολοκλήρωσε το βάθρο για την ΚΤΜ με τους Nakagami (LCR Honda), Oliveira (Tech3) και Miller (Pramac Ducati) να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα. Τους πρώτους δέκα ολοκλήρωσαν οι Binder, Dovi, Zarco και Petrucci.

Άδοξα τέλειωσε ο πρώτος αγώνας του Valentino Rossi μετά από την επιστροφή του από την καραντίνα έπειτα που βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Μόλις στον πέμπτο γύρο έφερε τη Yamaha του στα πιτς ύστερα από ένα τεχνικό πρόβλημα.

Οι ομάδες και οι αναβάτες παραμένουν στην Ισπανία καθώς σε μια εβδομάδα θα διεξαχθεί και πάλι στην πίστα της Βαλένθια ο 13ος αγώνας της σεζόν, ενώ σε δυο εβδομάδες θα είναι ο μεγάλος τελικός στο Portimao της Πορτογαλίας. Ο Mir χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα στον δεύτερο αγώνα της Βαλένθια καθώς οποιαδήποτε εγκατάλειψη μπορεί να αλλάξει τα πάντα εν όψει του μεγάλου τελικού.


Βαθμολογία αναβατών 2020
1 Joan Mir Suzuki 162
2 Fabio Quartararo Yamaha 125
3 Álex Rins Suzuki 125
4 Maverick Viñales Yamaha 121
5 Franco Morbidelli Yamaha 117
6 Andrea Dovizioso Ducati 117
7 Pol Espargaró KTM 106
8 Takaaki Nakagami Honda 105
9 Jack Miller Ducati 92
10 Miguel Oliveira KTM 90

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top