ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού, η πορεία Δήμου Αμμοχώστου στο οδόφραγμα Δερύνειας

Ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού, η πορεία Δήμου Αμμοχώστου στο οδόφραγμα Δερύνειας

Ακυρώθηκε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η ειρηνική πορεία του Δήμου Αμμοχώστου, που θα πραγματοποιείτο την Κυριακή 15/11 στο οδόφραγμα Δερύνειας.

 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «παρόλες τις ενέργειες του Δήμου Αμμοχώστου για πραγματοποίηση ειρηνικής πορείας προς το οδόφραγμα Δερύνειας στη μία το μεσημέρι της Κυριακής 15 Νοεμβρίου, τελικά δεν κατέστη δυνατή η εξασφάλιση ειδικής άδειας λόγω της σοβαρότητας της πανδημίας στην Κύπρο. Μετά την εξέλιξη αυτή η εκδήλωση ακυρώνεται».
 
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου αναφερόταν ότι η πορεία θα πραγματοποιείτο «ενόψει της επικείμενης προκλητικής επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερτογάν στις 15 Νοεμβρίου 2020 στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, για να κάνει «πικνίκ» όπως ο ίδιος δήλωσε. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδρίαζε εκτάκτως στις 12:30 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Δερύνεια για έκδοση ψηφίσματος».
 
Στη συνέχεια, θα πραγματοποιείτο «ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας προς το οδόφραγμα της Δερύνειας προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε ξανά για τις απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην Αμμόχωστο».
 
Στην ανακοίνωση «ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου με αισθήματα θλίψης, πόνου και οργής καταδίκαζαν απερίφραστα τις νέες απαράδεκτες προκλήσεις της Τουρκίας και των εδώ εγκάθετων της εις βάρος της Αμμοχώστου και εις βάρος ολόκληρης της Κύπρου. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο καλούν για άλλη μια φορά τον Ο.Η.Ε., τους εταίρους και "συμμάχους" μας, να αποτρέψουν, όχι μόνο φραστικά πλέον, τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και να προστατεύσουν τους κατοίκους της Αμμοχώστου από την νέα της εισβολή που αυτή πραγματοποιεί στην Κύπρο».

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top