ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΚΑΛΟΠ- THEMAONLINE: Νιώθουν αδικημένοι οι Λεμεσιανοί – «Ξυπνά ο εφιάλτης του Μαρτίου» –«Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που εργάζομαι, επηρεάστηκα ψυχολογικά»

ΓΚΑΛΟΠ- THEMAONLINE: Νιώθουν αδικημένοι οι Λεμεσιανοί – «Ξυπνά ο εφιάλτης του Μαρτίου» –«Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που εργάζομαι, επηρεάστηκα ψυχολογικά»

Από τις 20:00 της Πέμπτης 12/11 η Λεμεσός, όπως και η Πάφος, μπαίνουν σε ένα ιδιότυπο τοπικό lockdown, μετά και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 11/11.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου

Πρόκειται για μια απόφαση για την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε την κατανόηση και την υπομονή των πολιτών ωστόσο κάτοικοι της Λεμεσού βλέπου με αβεβαιότητα το μέλλον, καθώς χάνουν τα εισοδήματά τους.

Το γεγονός του τοπικού lockdown καθώς και η κόπωση από τη συνεχή λήψη μέτρων τους έχει επηρεάσει ψυχολογικά ενώ αρκετοί θεωρούν ότι «πλήρωσαν τη νύφη» οι δύο πόλεις ενώ τα μέτρα θα έπρεπε να έχουν παγκύπρια ισχύ.

Η ιστοσελίδα μας βρέθηκε την Πέμπτη 12/11 στη Λεμεσό και συνομίλησε με κατοίκους της πόλης, ζητώντας να μας εκφράσουν τις απόψεις τους

Γεωργία 24 ετών - Ιδιωτική υπάλληλος

Με επηρεάζει ψυχολογικά, νιώθω ότι αυτό έχει κουράσει, πιστεύω ότι υπάρχει ο ιός ( Γρίπη), αλλά νιώθω μια μεγάλη υπερβολή. Θεωρώ ότι υπάρχει αδικία το γεγονός ότι έχουν στοχοποιήσει την Λεμεσό και την Πάφο, καθώς ο ιός υπάρχει παντού. Το ότι έχουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων δεν σημαίνει ότι υπάρχει μόνο στις δύο Επαρχίες. Όσον αφορά την εργασιακή και οικονομική μου κατάσταση δεν με έχει επηρεάσει η πανδημία (στην παρούσα φάση) καθώς εργάζομαι κανονικά.

Χριστόφορος 28 ετων- Σερβιτόρος

Θεωρώ ότι υπάρχει ο ιός, ωστόσο όχι μόνο στις δύο Επαρχίες. Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που εργάζομαι και θα λαμβάνω μόνο το 60% του μισθού μου

Ελένη 65 ετών -Συνταξιούχος

Δεν ξέρω τι πραγματικά να πιστέψω με όλα αυτά που ακούω. Εγώ ανήκω στις ευάλωτες ομάδες λόγω της ηλικίας μου . Θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο το κλείσιμο των εκκλησιών αφού η λειτουργία γίνεται χωρίς όμως την παρουσία των πιστών. Όταν είναι κοντά στο Θεό μόνο τότε μπορεί να καταλάβει. Οικονομικά δεν επηρεάστηκα εγώ αλλά η κόρη μου που ψάχνει δουλειά με πτυχίο και δεν βρίσκει.

Γιώργος 25 ετών – Άνεργος ξενοδοχοϋπάλληλος

Θεωρώ είναι ψέμα, δεν πιστεύω στον ιό, δεν γίνονται όλα αυτά τα πράγματα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι επηρέασε την καθημερινότητα μου γιατί μέχρι τον περασμένο Μάρτιο εργαζόμουν σε ξενοδοχείο, το οποίο δεν άνοιξε ακόμα γεγονός που με επηρέασε ψυχολογικά καθώς ήταν μια ευκαιρία που περίμενα από καιρό μετά το τέλος του σπουδών μου. Όταν πριν περίπου ένα χρόνο ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και πήρα την δουλειά που ήθελα ξεκινήσαμε με την κοπέλα να επεκτείνουμε την οικία μας και ξαφνικά βρέθηκα να αμείβομαι με το 60% του μισθού μου και τα πράγματα έμειναν στην μέση

Φωτεινή 35 ετών - Ιδιοκτήτρια ινστιτούτου αισθητικής

Δεν είμαι απλά απογοητευμένη, είμαι εξοργισμένη. Για δεύτερη φορά σήμερα κλείνει το ινστιτούτο μου την ώρα που έχω προπληρώθει από πελάτες. Δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει η όχι ο ιός εμένα αυτό που με νοιάζει είναι το ότι ξυπνά μέσα μου ο εφιάλτης του Μαρτίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top