ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απόγνωση οι αγρότες μετά την καταστροφή απο το χαλάζι - Το Υπουργείο δίπλα τους με νέα επενδυτικά προγράμματα

Σε απόγνωση οι αγρότες μετά την καταστροφή απο το χαλάζι - Το Υπουργείο δίπλα τους με νέα επενδυτικά προγράμματα

Σε απόγνωση οι αγρότες αφου μέσα σε λίγο καιρό δέχονται ένα δεύτερο πλήγμα. Μέσα σε μερικά λεπτά είδαν τη σοδειά τους να "χάνεται" απο το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Έλενα Τσιακούπη

Το πρώτο οικονομικό πλήγμα ήρθε με την πανδημία του κορωνοϊου, ενώ τώρα με την χαλαζόπτωση είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά.

"Δέκα λεπτά ήταν αρκετά για να μηδενιστεί ο μόχθος και η δουλειά μηνών", οπως αναφέρουν οι αγρότες στην Eλεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. 

Οπως διαμηνύουν, κόποι μηνών σκορπίστηκαν στον αέρα, η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη, καθώς οι αγρότες έχουν ήδη κάνει έξοδα για να οργώσουν τα χωράφια, να σπείρουν με τους εργάτες την σοδειά και ξαφνικά για ακόμα μια φορά βρίσκονται εκτεθειμένοι , απροστάτευτοι και οικονομικά ζημιωμένοι.

Απελπισμένοι ζητάνε ξανά την βοήθεια και στήριξη του κράτους. Χρόνια τώρα, τα ίδια φαινόμενα και στον ιδιο παρανομαστή οι αγρότες. Ζητάνε να βρεθεί μια ουσιαστική λύση.

Απο την πλευρά του ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής , δήλωσε πως θα στηρίξει τον αγροτικό κόσμο και πως ανάμεσα στα προθέσεις του Υπουργείου είναι και η εγκατάσταση αντιχαλαζικών συστημάτων σε ολόκληρη την Κύπρο.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως "με δεδομένη την εμφάνιση τέτοιων ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως είναι η χαλαζόπτωση, είναι στις σκέψεις και τις προθέσεις του Υπουργείου μέσα στη νέα προγραμματική περίοδο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής δηλαδή από το 2021 – 2027, να εντάξουμε στα επενδυτικά μας προγράμματα την εγκατάσταση αντιχαλαζικών συστημάτων πέραν από τις ορεινές περιοχές και σε ολόκληρη την Κύπρο".

Η πιο πάνω πρακτική, οπως ανέφερε ο Υπουργός, πιστεύεται ότι είναι μια πιο σταθερή λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κατα καιρούς οι αγρότες απο τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Να σημειωθεί οτι στελέχη του Τμήματος Γεωργίας βρέθηκαν στην περιοχή αμέσως μετά τις καταστροφές και άρχισαν να καταγράφουν σε πρώτη φάση τις περιοχές που έχουν επηρεαστεί.  Ο Υπουργός κάλεσε τους αγρότες "που έχουν υποστεί ζημιές να υποβάλουν τα έντυπα και τα αιτήματα τους ούτως ώστε να γίνει εντός των επόμενων ημερών μια πιο εξειδικευμένη αποτίμηση, για να ξεκινήσει η διαδικασία της αποζημίωσης".

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top