Δραματική η κατάσταση στην Ιταλία: 34.283 νέα κρούσματα – «Το σύστημα υγείας καταρρέει»

Δραματική η κατάσταση στην Ιταλία: 34.283 νέα κρούσματα – «Το σύστημα υγείας καταρρέει»

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία διαγνώσθηκαν 34.283 νέα κρούσματα κορωνοϊου και 753 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 234.000 διαγνωστικά τεστ, ενώ χθες τα περιστατικά ήταν 32.191, με 731 νεκρούς. Σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, εισήχθησαν άλλοι 58 ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 430 στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, σε 17 περιφέρειες επί συνόλου 20, οι ασθενείς με κορονοϊό έχουν μεταφερθεί στο 42%, συνολικά, των κλινών των μονάδων εντατικής θεραπείας. Το «όριο επιφυλακής» έχει οριστεί, από τις ιταλικές αρχές, στο 30%.

Οι δε οικογενειακοί γιατροί και οι παιδίατροι καταγγέλλουν ότι «εκτός από τα νοσοκομεία και τα επείγοντα περιστατικά, βρίσκεται στο όριο της κατάρρευσης και το δίκτυο γιατρών άμεσης φροντίδας των πολιτών του εθνικού συστήματος υγείας». «Πολλοί συνάδελφοι έχουν κολλήσει κορονοϊό, και οι βάρδιές μας, πλέον, είναι εξοντωτικές», λένε οι Iταλοί γιατροί.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE