ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ίσως το μεγάλο «όπλο» του Μπεργκ στην Ευρώπη, να γύρισε μπούμερανγκ στην Κύπρο…

Ίσως το μεγάλο «όπλο» του Μπεργκ στην Ευρώπη, να γύρισε μπούμερανγκ στην Κύπρο…

Νίκη αγνοείται για την Ομόνοια και η ήττα από την Νέα Σαλαμίνα έφερε έντονη κριτική για τον Μπεργκ και τους παίκτες του. Που εστιάζεται όμως το πρόβλημα;

Τελευταία νίκη στις 18 Οκτωβρίου με Εθνικό Άχνας. Ακολούθησαν 4 παιχνίδια με μικρομεσαίες ομάδες και απολογισμό μόλις 2 βαθμούς από τους διαθέσιμους 12! Ισοπαλία με ΕΝΠ, ήττα από Ολυμπιακό, ισοπαλία με Δόξα και ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα…

Σε αυτά τα 4 παιχνίδια το τριφύλλι δέχθηκε 3 τέρματα και πέτυχε μόλις 1 φανερώνοντας ουσιαστικά τη μεγαλύτερη φετινή της αδυναμία: Το γκολ.

Με τη Νέα Σαλαμίνα ο Ντούρις έχασε και πάλι μεγάλη ευκαιρία, ο Τιάγκο έχασε το άχαστο και γενικότερα η Ομόνοια μπορεί να παρουσίασε πολύ καλύτερο πρόσωπο στο επιθετικό τρίτο δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες όμως και πάλι δεν είχε αποτελεσματικότητα και ουσία.

Ο κόσμος της Ομόνοιας ασκεί έντονη και σκληρή κριτική στον Μπεργκ για τις επιλογές αλλά και για την απόδοση συγκεκριμένων παικτών όπως ο Ντούρις, ο Ασάντε, ο Βίτορ Γκόμες και όχι μόνο. Η μη χρησιμοποίηση Μαυρία είναι ένα θέμα που συζητείται αρκετά, η καθυστέρηση του Μπεργκ να κάνει αλλαγές μέσα στο παιχνίδι και γενικότερα η γκρίνια και η αμφισβήτηση μεγαλώνει όσο δεν κερδίζει το τριφύλλι.

Εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι συμφωνούμε με το γεγονός ότι έχει ευθύνες και μάλιστα μεγάλες ο Μπεργκ για αυτή την εικόνα, όπως ευθύνη έχουν και παίκτες που ήρθαν στην ομάδα για να δώσουν έξτρα λύσεις όμως η ισοπεδωτική κριτική από μερίδα Ομονοιατών δεν προσφέρει οτιδήποτε αυτή την στιγμή, ούτε και έχει βάση. Κριτική ναι, όχι όμως ισοπέδωση…

Και όλα αυτά για μια ομάδα που μόλις πριν δύο μήνες κατάφερε να μπει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό όμιλο και έβγαλε στους δρόμους τον πράσινο λαό εν μέσω κορωνοϊού. Τι μπορεί να φταίει όμως για αυτή την εικόνα του τριφυλλιού;

Οι απόψεις είναι πολλές και σίγουρα ο κατάλληλος και ο αρμόδιος για να διορθώσει αυτή την εικόνα είναι ο Χένινγκ Μπεργκ. Όμως σίγουρα και ο Νορβηγός δεν είναι αλάνθαστος.

Μια άποψη που ίσως να έχει κάποια βάση είναι το γεγονός πως ο Μπεργκ «έφτιαξε» την φετινή Ομόνοια με σκοπό να μπει στους ομίλους. Μια ομάδα σφιχτή δηλαδή, με άμυνα γρανίτη και σκοπό να «σκοτώνει» τα επιθετικά ατού του αντιπάλου για να παίρνει προκρίσεις. Αυτό έκανε με Λέγκια, αυτό έκανε με Ερυθρό και αυτό προσπάθησε να κάνει και με Ολυμπιακό.

Αυτό ήταν το μεγάλο «όπλο» του Μπεργκ στο προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό ήταν που τον έβαλε στους ομίλους. Όμως τώρα που πρέπει να αλλάξει ρόλο απέναντι σε μικρότερες ομάδες δεν έχει τις λύσεις. Δεν έχει εναλλακτικό πλάνο και αυτό φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα.

Με την Νέα Σαλαμίνα έδειξε κάποιες από τις αρετές της η Ομόνοια όμως ακόμη ο Μπεργκ αιωρείται μεταξύ Ευρώπης και Κύπρου και δείχνει να μην έχει εναλλακτικό πλάνο στα ματς που στραβώνουν.

Ήδη το τριφύλλι έχασε αρκετό έδαφος στη μάχη του τίτλου και εάν δεν καταφέρει άμεσα να βρει λύσεις και κυρίως βαθμούς τότε σίγουρα το ποτάμι δεν θα γυρίσει πίσω. 

The post Ίσως το μεγάλο «όπλο» του Μπεργκ στην Ευρώπη, να γύρισε μπούμερανγκ στην Κύπρο… appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top