ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Συνεχίζονται τα rapid test σε Γεροσκήπου και Τάλα

Συνεχίζονται τα rapid test σε Γεροσκήπου και Τάλα

Συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στην Πάφο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthcare Services, Ζήνωνας Ζήνωνος, ανέφερε πως τα κλιμάκια της εταιρείας θα βρίσκονται το Σάββατο στην Γεροσκήπου και την Κυριακή στην κοινότητα Τάλας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζήνωνος, το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την εταιρεία Mediwell και τον Δήμο, θα προσφέρει εντελώς δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού για τους κατοίκους της Γεροσκήπου, στην Πλατεία Γεροσκήπου και κάλεσε τους δημότες να αφιερώσουν 5 λεπτά από το χρόνο τους και να υποβληθούν στο τεστ.

Σε σχέση με τις δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν την Παρασκευή στην Εκκλησία του Αγίου Κόνωνα ο κ. Ζήνωνος ανέφερε πως η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική, σημειώνοντας πως από τα 277 test, εντοπίστηκαν 11 κρούσματα.

Εξάλλου σύμφωνα με ανακοίνωση του Κ.Σ. Τάλας, τα rapid test στην κοινότητα θα διεξάγονται την Κυριακή από τις 09.00 μέχρι τις 16.00 στο προαύλιο της εκκλησίας της Γεννήσεως του Σωτήρος στην Τάλα. Η παρουσία όλων, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι απαραίτητη για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα σε 15 λεπτά.

Στο μεταξύ το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη ανακοινώσει πως εντός του Σαββατοκύριακου αρχίζουν τα rapid test στους οίκους ευγηρίας, τα κέντρα αποκατάστασης και τις άλλες κλειστές δομές. Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, όπου ολοκληρώθηκε ήδη το πρόγραμμα που έτρεχε με PCR test, ενώ θα επεκταθεί και στις άλλες Επαρχίες με την ολοκλήρωση του προγράμματος με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης σε αυτές.

Παράλληλα, και πάλι εντός του Σαββατοκύριακου ενεργοποιείται η ομάδα των εθελοντών φοιτητών ιατρικής οι οποίοι θα επισκέπτονται τα γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης ή άλλες κλειστές δομές, για παρακολούθηση και επιτήρηση της ορθής εφαρμογής των μέτρων και καθοδήγηση για βελτίωση του τρόπου τήρησης των πρωτοκόλλων.

 Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top