ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξέσπασε για τα καλά η κόντρα Σαββίδη - Οδυσσέα μετά την νέα έκθεση - 'Δεν βρισκόμαστε υπό την κηδεμονία κανενός'

Ξέσπασε για τα καλά η κόντρα Σαββίδη - Οδυσσέα μετά την νέα έκθεση - 'Δεν βρισκόμαστε υπό την κηδεμονία κανενός'

Μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Γενικού Εισαγγελέα και Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Οι απειλές Γενικού Εισαγγελέα

Σημειώνουμε πως μετά και την δημοσιοποίηση της Ειδικής Έκθεσης με θέμα "Ελεγχος για την παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας σε στελέχη εταιρειών στο πλαίσιο του ΚΕΠ" από την Ελεγκτική Υπηρεσία χθες Παρασκευή (27/11), ήρθε η απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα κ. Γιώργου Σαββίδη.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως είχε υποδείξει στον Γενικό Ελεγκτή αντί της δημοσιοποίησης να δώσει τα στοιχεία στην Ερευνητική Επιτροπή για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις και τονίσε ότι «θα ενεργήσει μέσα στα πλαίσια των δικών του συνταγματικών εξουσιών με μοναδικό γνώμονα τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος».

«Για ακόμη μια φορά ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας επέλεξε να αγνοήσει τις συστάσεις αυτές και να προχωρήσει με τον τρόπο που ο ίδιος έκρινε σκόπιμο. Σημειώνεται ότι ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι το περιεχόμενο της Έκθεσής του υπερέβαινε τις συνταγματικές του εξουσίες», αναφέρει ο κ. Σαββίδης-

«Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας θα ενεργήσει μέσα στα πλαίσια των δικών του συνταγματικών εξουσιών με μοναδικό γνώμονα τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος», καταλήγει.

Τι αναφέρει η έκθεση Οδυσσέα Μιχαηλίδη και Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Υπενθυμίζουμε πως στην έκθεση της Ελεγκτικής αναφέρεται πως «στη βάση των στοιχείων που καταγράφονται στην παρούσα Έκθεση, προκύπτει ότι η πολιτογράφηση των 64 προσώπων ενδεχομένως να συνιστά κατάχρηση εξουσίας.

Επίσης αναφέρεται ότι έχουν προκύψει φορολογικά θέματα για τα φυσικά πρόσωπα που πολιτογραφήθηκαν, για τις εταιρείες που εξετάστηκαν, καθώς και για το θέμα του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο 5% για την αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας.

Τα πιο πάνω τέθηκαν, με σχετική κοινοποίηση του προσχεδίου της παρούσας Έκθεσης, ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Νέες αιχμές - "Δεν βρισκόμαστε υπό την κηδεμονία κανενός"

Σήμερα Σάββατο (28/11), ήρθε η πληρωμένη απάντηση από την Ελεγκτική Υπηρεσία και τον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη:

Οι απαντήσεις δόθηκαν στο Twitter, επισημαίνοντας πως ο κ. Σαββίδης είχε ήδη ειδοποιηθεί πως θα προέβαιναν σε δημοσιοποίηση της νέας έκθεσης, ενώ επισημαίνεται πως η Ελεγκτική Υπηρεσία "δεν βρίσκεται υπό την κηδεμονία κανενός".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top