ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης στο ThemaOnline: Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων για τις γιορτές – «Ίσως, να μην είναι τόσο χαλαρά τα μέτρα»

Δρ. Καραγιάννης στο ThemaOnline: Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων για τις γιορτές – «Ίσως, να μην   είναι τόσο χαλαρά τα μέτρα»

Έρχεται μια εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων για άρση των περιοριστικών μέτρων, με τον Δρ. Πέτρο Καραγιάννη να δηλώνει στο ThemaOnline πως με τους αριθμούς που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες ίσως τα μέτρα να μην είναι τόσο χαλαρά για τις γιορτές.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Όπως τόνισε ο Δρ. Καραγιάννης: «Τις μέρες των γιορτών πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, ιδιαίτερα οι νεαροί οι οποίοι θα βγουν και θα διασκεδάσουν καθώς η πιθανότητα να έρθει ο ένας πιο κοντά στον άλλο είναι εύκολο στο να γίνει περισσότερη διασπορά. Ίσως, να μην είναι τόσο χαλαρά τα μέτρα. Οι αριθμοί που παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες αγγίζοντας περίπου 300 κρούσματα ημερησίως δεν βοηθούν για να προχωρήσουμε σε χαλάρωση πριν τις γιορτές, ωστόσο αυτό θα κριθεί την ερχόμενη εβδομάδα».

Για τον ερχομό του εμβολίου στην Κύπρο τη 1η Ιανουαρίου ο Δρ. Καραγιάννης είπε πως δεν σημαίνει ότι ξεμπερδεύουμε από τα μέτρα.

«Στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν περίπου 24.000 άτομα με προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους επαγγελματίες υγείας. Δεν θα αλλάξει κάτι τους πρώτους δυο τρεις μήνες, αυτό ο κόσμος πρέπει να το βάλει καλά στα υπόψη του.»

Το μήνυμα που θέλησε να στείλει στους αρνητές του εμβολίου είναι ότι δεν θα αρθούν τα μέτρα αν ο κόσμος δεν εμβολιαστεί. «Αν δεν φτάσουμε στο 50% ανοσίας δεν μπορούν να αλλάξουν τα μέτρα. Αν κόσμος δεν βάλει το εμβόλιο να μην περιμένει χαλαρώσεις

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top