ΧΑΡΙΛΑΟΥ - ΟΚΥπΥ: Ένας στους 8 ασθενείς με κορωνοϊό στο νοσοκομεία μας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση - Πώς εξηγείται

ΧΑΡΙΛΑΟΥ - ΟΚΥπΥ: Ένας στους 8 ασθενείς με κορωνοϊό στο νοσοκομεία μας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση - Πώς εξηγείται

Δεν αποκλείεται να καταγραφούν περισσότεροι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό, επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, κ. Πάμπος Χαριλάου.

Ο κ. Χαριλάου, μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο ανέφερε πως ένας στους οκτώ ασθενείς στο Νοσοκομείο Αναφοράς, αλλά και στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια, βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως είπε, το 50% των νοσηλευόμενων είναι συνάνθρωποί μας ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα, οι πλείστοι εκ των οποίων φιλοξενούνταν σε στέγες και οίκους ευγηρίας.

Εάν δεν αλλάξει η κατάσταση, τότε δεν αποκλείεται να καταγραφούν περισσότεροι θάνατοι, διευκρίνισε ο κ. Χαριλάου.

Όπως γράφει το καθημερινό δελτίο αναφοράς για τον COVID-19 στην Κύπρο, συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 121 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 18 σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τους 18 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 10 είναι διασωληνωμένοι, οι δύο νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 6 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Η νέα συνάντηση σήμερα, του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία το Κυπριακό διατηρείται στο διπλωματικό προσκήνιο, χωρίς όμως να διακρίνεται ακόμη καθαρός δρόμος προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE