ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καμπανάκι με πάνω από 1.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο - Θολώνουν τα Χριστούγεννα, οι ανοιχτές πληγές

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καμπανάκι με πάνω από 1.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο - Θολώνουν τα Χριστούγεννα, οι ανοιχτές πληγές

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δυστυχώς δεν αποτέλεσε εξαίρεση ή έστω την αρχή της υποχώρησης της βεβαρημένης επιδημιολογικής μας εικόνας.

Οι ανακοινώσεις έδειξαν 625 επιβεβαιωμένα περιστατικά μέσω της μεθόδου PCR ενώ άλλα 404 θετικά rapid tests μπαίνουν στην γραμμή για επαλήθευση με το σενάριο να μοιάζει πιο δυσοίωνο από ποτέ. Όπως γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό η κατάσταση τείνει περισσότερο στον εκτροχιασμό παρά στην σταθεροποίηση με τα νούμερα Νοεμβρίου αλλά και Δεκεμβρίου να είναι σοκαριστικά μεγάλα.

Η επιστημονική ομάδα αναμένει την εξέλιξη μέχρι και το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας για να έχει μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα αφού γνωρίζει πως τα μέτρα για να αποδώσουν χρειάζονται χρόνο -παρατάσσοντας σαν παράδειγμα τη Λεμεσό- όμως στο ενδιάμεσο η διασπορά έχει χτυπήσει κόκκινο και νοσηλευόμενοι συνεχίζουν να γεμίζουν τις μονάδες.

Η μεγαλύτερη πληγή σε Λευκωσία και Λάρνακα διαφαινεται να αποτελούν τα σχολεία και οι χώροι εργασίας κάτι που δεν θα λέγαμε ότι υφίσταται στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου με τις μολύνσεις να περιορίζονται κυρίως στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον. Η μάχη με το χρόνο και η κούρσα μέχρι την παραλαβή των εμβολίων συνεχίζεται όμως για να έχει νόημα η παραλαβή του θα πρέπει να επαναφέρουμε την επιδημιολογική εικόνα σε επίπεδα υποφερτά.

Οι χαλαρώσεις, ακόμη κι'αν τελικά πιθανότατα θα ισχύσουν μόνο ανήμερα και παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, υπερτονίζεται με κάθε ευκαιρία ότι δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Κριτήριο θα αποτελέσει το τέλος αυτής της εβδομάδας με τα νούμερα να πρέπει να ξεκινήσουν να μειώνονται και όχι απλά να σταθεροποιηθούν.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top