ΗΠΑ: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Μπάιντεν, θετικός ο σύμβουλός του

ΗΠΑ: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Μπάιντεν, θετικός ο σύμβουλός του

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό, αφού ένας από τους μελλοντικούς συμβούλους της προεδρίας, ο Σέντρικ Ρίτσμοντ, διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Κέιτ Μπέντινγκφιλντ.

Ο Ρίτσμοντ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, είχε πάει μαζί με τον Μπάιντεν στην Τζόρτζια (νότια) όπου συμμετείχαν σε προεκλογικές εκδηλώσεις. Οι επαφές τους «έγιναν σε ανοικτό χώρο», οι δύο άνδρες «φόραγαν μάσκες», ενώ συνολικά η διάρκειά τους δεν ξεπέρασε «τα 15 λεπτά», σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Ο Ρίτσμοντ δεν είχε στενή επαφή με τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου, όπως αυτή ορίζεται από τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), διευκρίνισε η Μπέντινγκφιλντ και συμπλήρωσε πως ο σύμβουλός του προέδρου θα τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών, όπως και δύο άτομα με τα οποία είχε στενή επαφή, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι θα πράξει ο Μπάιντεν. Το μόνο που ανέφερε είναι οτι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ θα εμβολιαστεί την προσεχή εβδομάδα.

 ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.