ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες αντιδράσεις για δήλωση Ισλαμιστή Τούρκου καθηγητή ότι “τα πανεπιστήμια είναι πορνεία”

Μεγάλες αντιδράσεις για δήλωση Ισλαμιστή Τούρκου καθηγητή ότι “τα πανεπιστήμια είναι πορνεία”

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία δήλωση του Ισλαμιστή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Σαγγαρίου (Σακάρια) Εμπουμπεκίρ Σοφούογλου σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι ‘τα πανεπιστήμια είναι πορνεία”.

Το Πανεπιστήμιο  ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα. 

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Χουριέτ ο  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Σαγγαρίου Φατίχ Σαβασάν είπε ότι  “είναι λόγια που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά ή να εξηγηθούν. Εμείς ως θεσμικό όργανο πρέπει να αρχίσουμε νομικές διαδικασίες. Υπάρχει κανονισμός πειθαρχίας, θα διοριστεί ένας ερευνητής, θα γίνει η υπεράσπιση και θα προταθεί η κατάλληλη ποινή”.

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Γεκτά Σαράτς δήλωσε ότι αυτές οι άσχημες δηλώσεις δεν θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν αποδεκτές. “Είναι απαράδεκτο να παρομοιάζουν τα πανεπιστήμια όπου σπουδάζουν τα παιδιά μας με μέρη για τα οποία νιώθουμε αμηχανία ακόμη και να τα αναφέρουμε”, είπε. Οργανώσεις και συνδικάτα εξέδωσαν ανακοινώσεις εναντίον του καθηγητή.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top