ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τ/κ εργαζόμενοι: «Κανείς δεν θα πάρει από εμάς το δικαίωμα να διακινούμαστε και να εργαζόμαστε ελεύθερα σε αυτά τα εδάφη»

Τ/κ εργαζόμενοι: «Κανείς δεν θα πάρει από εμάς το δικαίωμα να διακινούμαστε και να εργαζόμαστε ελεύθερα σε αυτά τα εδάφη»

«Πιο δίκαιη απόφαση» όσον αφορά την πρόσβαση στις δουλειές τους στις ελεύθερες περιοχές ζητούν από την αρμόδια επιτροπή του «υπουργείου υγείας» Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές, δηλώνοντας πως κανείς δεν θα τους αναγκάσει να απεμπολήσουν το δικαίωμα στην εργασία.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, 150 περίπου Τ/κ εργαζόμενοι που δεν αποδέχθηκαν την πρόταση της «κυβέρνησης» να μεταβαίνουν καθημερινά στις ελεύθερες περιοχές για να εργαστούν, αλλά όταν επιστρέφουν να υποχρεώνονται να μείνουν σε χώρους καραντίνα που θα πληρώσει το ψευδοκράτος, συγκεντρώθηκαν σήμερα και μάζεψαν υπογραφές για το θέμα σε επιστολή τους που απευθύνεται στην επιτροπή του «υπουργείου υγείας» που λαμβάνει τις αποφάσεις για τα μέτρα για την πανδημία.
 
Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες οι εργαζόμενοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν να διεκδικούν την ελεύθερη πρόσβαση στην δουλειά τους και να προσφύγουν ακόμα και στο ΕΔΑΔ αν χρειαστεί. «Κανείς δεν θα πάρει από εμάς το δικαίωμα να διακινούμαστε και να εργαζόμαστε ελεύθερα σε αυτά τα εδάφη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή με τις 150 περίπου υπογραφές που επέδωσαν στο «υπουργείο».
 
Αναφέρουν επίσης ότι ακυρώνουν την πραγματοποίηση καθιστικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας σήμερα μπροστά από τη «βουλή» μετά την απόφαση χθες της «επιτρόπου διοικήσεως» ότι η απόφαση της «κυβέρνησης» να θέσει τους Τ/κ εργαζόμενους στις ελεύθερες περιοχές, σε καραντίνα σε ειδικό χώρο, όταν επιστρέφουν στα κατεχόμενα, είναι παράνομη.
 
Δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο σήμερα αναφέρουν ότι λίγοι ήταν αυτοί που χτες μετέβησαν με τα πόδια από το σημείο ελέγχου στον Άγιο Δομέτιο προς τις ελεύθερες περιοχές για να πάνε στην εργασία τους. Κατά την επιστροφή τους το απόγευμα, τους περίμενε μικρό λεωφορείο για να τους μεταφέρει στο μέρος όπου θα διαμείνουν, χωρίς να έρθουν σε επαφή με τις οικογένειές τους, μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.
 
Η «επίτροπος διοίκησης» ανακοίνωσε χθες ότι η «πρωθυπουργία» δεν μπορεί να υποκαθιστά την «επιτροπή λοιμωδών ασθενειών» που είναι η αρμόδια για τις αποφάσεις που αφορούν την πανδημία και τα μέτρα ασφάλειας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top