ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους τη Δευτέρα 22/12

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους τη Δευτέρα 22/12

Οι χωριστές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με τους Προέδρου των κομμάτων ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών Μαρίνου Σιζόπουλου και Γιώργου Λιλλήκα, αντίστοιχα, έτσι ώστε να επιτευχθεί πλειοψηφία για ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, η σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με ενδεχόμενες χαλαρώσεις ή όχι στα μέτρα κατά του κορωνοϊού, η χθεσινή εξαγγελία της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου για αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους και η απόφαση της Κύπρου να θέτει σε καραντίνα όλους τους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

 
Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Όριο φτώχειας, τέρμα!» αναφέρεται στην εξαγγελία που έκανε χθες η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους με αναδρομική ισχύ από τον περασμένο Ιανουάριο έτσι ώστε τα εισοδήματά τους να μην είναι λιγότερα από €710, κάτω από το όριο της φτώχειας. Αλλού γράφει ότι εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer/Biontech από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και σε μια εβδομάδα ξεκινούν οι εμβολιασμοί. Η «Α» γράφει επίσης ότι τα βρίσκουν Κυβέρνηση και Σιζόπουλος σε σχέση με τον προϋπολογισμό.
 
«Κλείνει deal για πλειοψηφία στην Βουλή» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» ο οποίος αναφέρεται σε 15 συν 5 προτάσεις που θέτουν ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών, έτσι ώστε να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό, αλλά και στις χωριστές συναντήσεις των αρχηγών των δύο κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σταθερή στην άποψη ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου δεν επιτρέπει χαλαρώσεις είναι οι επιδημιολόγοι. Αλλού ο «Π» γράφει ότι ένα βήμα πριν από τη νομική μάχη βρίσκονται Κυβέρνηση και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.
 
Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Μποναμάς για συνταξιούχους» αναφέρεται στην εξαγγελία της Υπουργού Εργασίας για αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους και γράφει ότι πάνω από το όριο της φτώχειας θα τεθούν περίπου 30.000 άτομα με απόφαση που έχει αναδρομική ισχύ. Αλλού γράφει ότι ενδιάμεσο πόρισμα στο τέλος Ιανουαρίου θα εκδώσει η Ερευνητική Επιτροπή το οποίο θα αφορά πολιτογραφήσεις υψηλού κινδύνου που έγιναν την περίοδο 2007-2013. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει πως σημειώθηκαν 4 θάνατοι ηλικιωμένων από Covid-19 σε οίκους ευγηρίας.

«Δεν ευνοούν χαλαρώσεις οι επιδημιολόγοι» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής», με την εφημερίδα να αναφέρεται στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με ενδεχόμενες χαλαρώσεις στα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού στην διάρκεια των Χριστουγέννων και γράφει ότι με βάση την επιδημιολογική εικόνα δεν δικαιολογούνται χαλαρώσεις στα μέτρα. Αλλού γράφει ότι απορρίφθηκε αγωγή του ΕΛΑΜ εναντίον της Χαραυγής και του ΑΚΕΛ. Η «Χ» αναφέρει αλλού ότι ήταν αυξημένες οι απαιτήσεις της Ελληνικής Τράπεζας από την Κυβέρνηση λόγω εγγυήσεων από την πώληση του Συνεργατισμού στην τράπεζα.
 
Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ γράφει στο κύριό της θέμα με τίτλο «Καραντίνα σε όλους τους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο» και αναφέρεται στην απόφαση της Κύπρου να θέτει σε καραντίνα όλους τους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον εντοπισμό σε αυτό νέου πιο επιθετικού στελέχους του κορωνοϊού. Αλλού αναφέρεται στην εξαγγελία της Υπουργού Εργασίας για αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε προσπάθειες ΔΗΣΥ να πείσει την ΕΔΕΚ να στηρίξει τον προϋπολογισμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top