ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αυτή είναι η νέα ταξιδιωτική οδηγία του Υπ. Εξωτερικών για το Ηνωμένο Βασίλειο

Αυτή είναι η νέα ταξιδιωτική οδηγία του Υπ. Εξωτερικών για το Ηνωμένο Βασίλειο

Στην έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία προχώρησε το πρωί της Τρίτης το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου. 

Η ανακοίνωση:

«Υπό το φως της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του Covid-19 που χαρακτηρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πανδημία, και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που προκύπτουν αναφορικά με τον εντοπισμό νέου στελέχους του ιού SARS-COV-2 στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Κύπριους πολίτες όπως αποφεύγουν να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός αν αυτό είναι απολύτως αναγκαίο.

Εάν είναι αναγκαίο να ταξιδέψετε, συνιστάται όπως μεριμνήσετε να ενημερωθείτε εκ των προτέρων για τους κανονισμούς και περιορισμούς που βρίσκονται σε ισχύ αναφορικά με την είσοδο και παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περαιτέρω, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι έλεγχοι ή/και περιορισμοί σε σχέση με τον Covid-19 ενδέχεται λόγω της κατάστασης να διαφοροποιηθούν ανά πάσα στιγμή με τρόπο που να επηρεάσουν το ταξίδι σας.

Πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκονται προσωρινά ή διαμένουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, προτρέπονται να παρακολουθούν τα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Covid-19 και το νέο στέλεχος του ιού SARS-CoV-2, να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες των τοπικών Αρχών και να λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής προστασίας.

Επισημαίνεται ότι, για σκοπούς διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας για προληπτικούς λόγους και μέχρι να αποσαφηνιστούν περαιτέρω στοιχεία από την επιστημονική κοινότητα, για όσους αφικνούνται στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, θα ισχύουν τα σχετικά μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατία με τη σχετική ανακοίνωσή του ημερ. 21/12/2020.

Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται ήδη ή που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ενθαρρύνονται να εγγραφούν στην διαδικτυακή πλατφόρμα Connect2CY.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες που προτίθενται να ταξιδέψουν/επιστρέψουν στην Κύπρο θα πρέπει να ακολουθούν τη διαδικασία και να εγγράφονται στην διαδικτυακή πλατφόρμα Cyprus Flight Pass  και να πληρούν τις ισχύουσες προϋποθέσεις για είσοδο στη Δημοκρατία ως αυτές έχουν καθοριστεί από τα σχετικά Διατάγματα και τις Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σχετικά διατάγματα, ανακοινώσεις, δελτία τύπου και ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας και άλλες αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες της Δημοκρατίας είναι διαθέσιμα στην ειδική ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.»

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/ayti-einai-i-taxidiotiki-odigia-toy-ypex-gia-inomeno-basileio

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top