ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σε καραντίνα 10 υπάλληλοι του Κτηματολογικού Γραφείου Λευκωσίας - Kρούσματος κορωνοϊού μεταξύ του προσωπικού

Σε καραντίνα 10 υπάλληλοι του Κτηματολογικού Γραφείου Λευκωσίας - Kρούσματος κορωνοϊού μεταξύ του προσωπικού

Σε καραντίνα βρίσκονται τουλάχιστον 10 υπάλληλοι του Κτηματολογικού Γραφείου Λευκωσίας, ύστερα από εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού μεταξύ του προσωπικού που βρίσκεται στο ισόγειο του συγκεκριμένου Γραφείου όπου δέχεται επισκέψεις από το κοινό για διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεων του.
 

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, υπάλληλος του Κτηματολογίου παρουσίασε συμπτώματα γύρω στις 8.00 το πρωί της περασμένης Πέμπτης, με αποτέλεσμα να κλείσει αμέσως για το κοινό το ισόγειο του Τμήματος, όπου εργαζόταν.

Το ίδιο πρωινό που εμφανίστηκε το κρούσμα κορωνοϊού μετέβη ειδική μονάδα του Υπουργείου Υγείας, η οποία προέβη σε έλεγχο rapid test σε όλο το προσωπικό του Κτηματολογίου που πέρασε έστω και κάποια στιγμή από το ισόγειο του Τμήματος ή είχε στενή επαφή με τον συγκεκριμένο υπάλληλο για τη διεκπεραίωση εργασιών του Κτηματολογίου.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακολουθώντας πλήρως το υγειονομικό πρωτόκολλο, οι αρχές του Κτηματολογίου κάλεσαν ειδική μονάδα στη συνέχεια για ψεκασμό στο ισόγειο του Τμήματος, το οποίο παρέμεινε κλειστό για όλη την ημέρα, ενώ τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών ο συγκεκριμένος υπάλληλος μαζί με άλλους εννέα υπαλλήλους του Κτηματολογικού Γραφείου Λευκωσίας, οι οποίοι θεωρήθηκαν στενές επαφές.

Προς αναπλήρωση του προσωπικού που βρίσκεται σε καραντίνα, έτσι ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες, οι οποίες λόγω του τέλους του έτους είναι ιδιαίτερα αυξημένες, το Κτηματολόγιο μετέφερε στο ισόγειο, την επόμενη ημέρα, προσωπικό του Γραφείου από άλλους ορόφους.

Στόχος πάντως του Κτηματολογίου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, είναι να διεκπεραιωθούν, αν είναι δυνατό, όλες οι κτηματολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν, πριν από την λήξη του έτους, παρά την απουσία του μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, οι οποίοι προβλέπεται να επιστρέψουν στις εργασίες τους αρχές Ιανουαρίου του 2021.
 
Υπάρχει το ενδεχόμενο, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να επιστρέψουν νωρίτερα και πριν από το τέλος του έτους, εφόσον σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, προβούν σε PCR τεστ την 10η ημέρα και είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top