Δρ. Πάνος: «Η χαλάρωση σημαίνει μεγαλύτερος κίνδυνος - Η πειθαρχία των πολιτών θα παίξει σημαντικό ρόλο»
22.12.2020 - 09:57
Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Γιώργος Πάνος, ανέφερε ότι ο καθένας θα πρέπει να λάβει την προσωπική του ευθύνη.
«Οποιαδήποτε χαλάρωση δοθεί από οποιοδήποτε όργανο είναι μια αυθαίρετη πράξη και ουσιαστικά η χαλάρωση σημαίνει μεγαλύτερος κίνδυνος για μεταδοτικότητα. Η πειθαρχία των πολιτών είναι αυτή που θα παίξει σημαντικό ρόλο το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, θα πρέπει να λάβουμε μέτρα από τώρα καθώς υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος μπροστά μας με τον ιό», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:
«Οι πολίτες στο πρώτο κύμα υπήρξαν πολύ πειθαρχημένοι και πολύ οξυδερκείς και πήγαν πολύ καλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο λαός είναι αυτός που με την συμπεριφορά του θα δείξει πόσο ικανοί είμαστε να νικήσουμε και να μπούμε σε μια διαδικασία που συνέχεια θα έχουμε λίγο άνοιξε λίγο κλείσε. Η πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να δίνουν το πράσινο φως για την χρήση σε μικρά παιδιά και γυναίκες που εγκυμονούν».
Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.