ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τα νέα μέτρα που έρχονται την Πρωτοχρονιά - ‘Μαχαίρι’ στις συναθροίσεις, sms και lockdown στο τραπέζι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τα νέα μέτρα που έρχονται την Πρωτοχρονιά - ‘Μαχαίρι’ στις συναθροίσεις, sms και lockdown στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline θορυβημένη φαίνεται να παρουσιάζεται η επιστημονική ομάδα από τη χθεσινή ανακοίνωση των 750+ επιβεβαιωμένων περιστατικών.

Αύριο μάλιστα αναμένεται νέα ανακοίνωση διά στόματος υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου μετά την σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τα όσα απορρέουν στόχος και σκοπός των νέων περιοριστικών μέτρων με φόντο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ο άμεσος περιορισμός της εξάπλωσης προτού η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Όσα αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι αφορούν αρχικά νέους περιοριστικούς όρους σε συναθροίσεις σπιτιών με τον αριθμό 10 ίσως να μειώνεται ενώ σκέψεις γίνονται και για συγκεντρώσεις αποκλειστικά των ενοίκων -μόνιμα διαμένοντες στην οικία- είτε σε αποκλειστικά συγγενικά σπίτια (κάτι που όμως είναι πάρα πολύ δύσκολο να ελεγχθεί και να επιτηρηθεί).

Επίσης η επαναφορά του sms για περαιτέρω μείωση και περιορισμό των μετακινήσεων ιδιαίτερα σε περίοδο που αυτές έχουν την τιμητική τους μπαίνει επί τάπητος ενώ πάρα πολύ μεγάλος αγώνας δίνεται στην ανάλυση των δεδομένων ούτως ώστε τα μέτρα να έχουν στοχευμένο χαρακτήρα.

Δεν αποκλείεται να επηρεαστούν καταστήματα λιανικού εμπορίου αλλά και πολυκαταστήματα με τις εικόνες των τελευταίων ημερών που κάνουν το γύρο του διαδικτύου να έχουν θορυβήσει τους αρμόδιους. Τηλεργασία ενόψει και στον ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο τομέα είναι επίσης σε πρώτο πλάνο αφού τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά σε εργασιακούς χώρους έχουν τραβήξει την προσοχή των ειδικών με το άνοιγμα των σχολείων να τίθεται επίσης εν αμφιβόλω.

Όλα τα πάραπανω και ακόμη περισσότερα θα τεθούν ως εισηγήσεις με την Κυβέρνηση και το Υπουργικό Συμβούλιο να έχουν τον τελευταίο λόγο. Η σημερινή ανακοίνωση (Τρίτη 29/12) θα αποβεί ενδεχομένως καθοριστική για τα νέα μέτρα καθώς θα διαφανεί αν ο χθεσινός αριθμός ήταν αντιπροσωπευτικός ή τυχαίος με το ολικό lockdown να παραμένει στο τραπέζι όμως τιτάνιες προσπάθειες καταβάλλονται για να αποφευχθεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top