ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ξανά στο μάτι του κυκλώνα του κορωνοϊού

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ξανά στο μάτι του κυκλώνα του κορωνοϊού

Για επιστροφή στο «μάτι του κυκλώνα» του κορωνοϊού έκανε λόγο ο επικεφαλής του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) της Αγγλίας σερ Σάιμον Στίβενς.

Η δήλωση του σερ Στίβενς έγινε την ώρα που ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών COVID στα αγγλικά νοσοκομεία ξεπέρασε τον αντίστοιχο αριθμό κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας. Συγκεκριμένα νοσηλεύονται 20.426 ασθενείς, περίπου 1.500 περισσότεροι από την προηγούμενη κορύφωση στις 12 Απριλίου.

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τα νοσοκομεία όλου του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να ανανεωθούν εντός των ημερών.

Η χώρα, εξάλλου, κατέγραψε τη Δευτέρα νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων του κορωνοϊού με 41.385, καθώς και 357 θανάτους, που ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 71.109.

Ο σερ Στίβενς είπε επίσης ότι έως το τέλος της άνοιξης θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες που ανήκουν στις πιο ευπαθείς κατηγορίες, δηλαδή περίπου 22 εκατομμύρια άτομα.

Αυτή την εβδομάδα θα λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer οι πρώτοι εμβολιασθέντες, καθώς συμπληρώνονται τρεις εβδομάδες από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναμένεται δε έως την Πέμπτη να ανακοινωθεί η χορήγηση άδειας χρήσης και για το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δέχεται εκκλήσεις από επιστήμονες, συνδικάτα εκπαιδευτικών και τοπικούς άρχοντες να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων, ώστε να ανακοπεί ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού.

Αν και δεν έχει αποκλειστεί μια τέτοια απόφαση, για την ώρα η κυβέρνηση διαμηνύει ότι από την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουν να ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία και τάξεις του αντίστοιχου λυκείου. Μάλιστα στα λύκεια θα προσφέρονται διαγνωστικά τεστ.

Οι μαθητές θα παίρνουν μόνοι το φαρυγγικό δείγμα που χρειάζεται υπό την επίβλεψη δασκάλων και εθελοντών που θα έχουν εκπαιδευθεί. Στην εκπαίδευσή τους θα συνδράμουν και 1.500 μέλη προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων.

Πάντως, έκθεση επιστημόνων της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι για να ανατραπεί η κακή επιδημιολογική κατάσταση και για να αποτραπεί ένα «τρίτο κύμα» της πανδημίας απαιτείται κλείσιμο των σχολείων έως το Φεβρουάριο, εμβολιασμοί 2 εκατομμυρίων πολιτών την εβδομάδα και υπαγωγή όλης της Αγγλίας στην τέταρτη και αυστηρότερη βαθμίδα περιορισμών, που συνιστά lockdown.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top