ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τα νέα μέτρα που έρχονται την Πρωτοχρονιά - ‘Μαχαίρι’ στις συναθροίσεις, sms και lockdown στο τραπέζι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τα νέα μέτρα που έρχονται την Πρωτοχρονιά - ‘Μαχαίρι’ στις συναθροίσεις, sms και lockdown στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline θορυβημένη φαίνεται να παρουσιάζεται η επιστημονική ομάδα από τη χθεσινή ανακοίνωση των 750+ επιβεβαιωμένων περιστατικών.

Αύριο μάλιστα αναμένεται νέα ανακοίνωση διά στόματος υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου μετά την σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τα όσα απορρέουν στόχος και σκοπός των νέων περιοριστικών μέτρων με φόντο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ο άμεσος περιορισμός της εξάπλωσης προτού η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Όσα αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι αφορούν αρχικά νέους περιοριστικούς όρους σε συναθροίσεις σπιτιών με τον αριθμό 10 ίσως να μειώνεται ενώ σκέψεις γίνονται και για συγκεντρώσεις αποκλειστικά των ενοίκων -μόνιμα διαμένοντες στην οικία- είτε σε αποκλειστικά συγγενικά σπίτια (κάτι που όμως είναι πάρα πολύ δύσκολο να ελεγχθεί και να επιτηρηθεί).

Επίσης η επαναφορά του sms για περαιτέρω μείωση και περιορισμό των μετακινήσεων ιδιαίτερα σε περίοδο που αυτές έχουν την τιμητική τους μπαίνει επί τάπητος ενώ πάρα πολύ μεγάλος αγώνας δίνεται στην ανάλυση των δεδομένων ούτως ώστε τα μέτρα να έχουν στοχευμένο χαρακτήρα.

Δεν αποκλείεται να επηρεαστούν καταστήματα λιανικού εμπορίου αλλά και πολυκαταστήματα με τις εικόνες των τελευταίων ημερών που κάνουν το γύρο του διαδικτύου να έχουν θορυβήσει τους αρμόδιους. Τηλεργασία ενόψει και στον ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο τομέα είναι επίσης σε πρώτο πλάνο αφού τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά σε εργασιακούς χώρους έχουν τραβήξει την προσοχή των ειδικών με το άνοιγμα των σχολείων να τίθεται επίσης εν αμφιβόλω.

Όλα τα πάραπανω και ακόμη περισσότερα θα τεθούν ως εισηγήσεις με την Κυβέρνηση και το Υπουργικό Συμβούλιο να έχουν τον τελευταίο λόγο. Η σημερινή ανακοίνωση (Τρίτη 29/12) θα αποβεί ενδεχομένως καθοριστική για τα νέα μέτρα καθώς θα διαφανεί αν ο χθεσινός αριθμός ήταν αντιπροσωπευτικός ή τυχαίος με το ολικό lockdown να παραμένει στο τραπέζι όμως τιτάνιες προσπάθειες καταβάλλονται για να αποφευχθεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top