Ο Πομπέο ζητά από το Πεκίνο να αποφυλακίσει δημοσιογράφο που καταδικάστηκε επειδή κάλυπτε την πανδημία

Ο Πομπέο ζητά από το Πεκίνο να αποφυλακίσει δημοσιογράφο που καταδικάστηκε επειδή κάλυπτε την πανδημία

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ζήτησε την Τρίτη από την Κίνα να αποφυλακίσει τη δημοσιογράφο, η οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επειδή κάλυψε με ρεπορτάζ της τα αρχικά στάδια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην κινεζική πόλη Ουχάν.


Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατηγόρησε το Πεκίνο ότι ήθελε να κρύψει την έκταση της πανδημίας. "Καλούμε την Κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας να την απελευθερώσει αμέσως και άνευ όρων", δήλωσε ο Μάικ Πομπέο για τη Τζανγκ Ζαν, η οποία καταδικάστηκε τη Δευτέρα από δικαστήριο της Σαγκάης σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης.

"Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έδειξε για ακόμη μια φορά ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σωπάσει όσους αμφισβητούν την επίσημη γραμμή του Κόμματος, ακόμα κι αν αυτό αφορά κρίσιμες πληροφορίες για τη δημόσια υγεία", συμπλήρωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε τη φυλάκιση της δημοσιογράφου και κάλεσε για την άμεση απελευθέρωσή της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναστασιάδης κατά Αρχής Διαφθοράς: «Πρωτόγνωρα ευρήματα» και αιχμές για «λαϊκά δικαστήρια»

Αναστασιάδης κατά Αρχής Διαφθοράς: «Πρωτόγνωρα ευρήματα» και αιχμές για «λαϊκά δικαστήρια»

Πολυσέλιδη παρέμβαση του τέως Προέδρου για το πόρισμα γύρω από το «Κράτος Μαφία». Αμφισβητεί τις εισηγήσεις για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα, καταγγέλλει «πλάνη περί τα γεγονότα» και θέτει ζήτημα Κράτους Δικαίου

BEST OF TOTHEMAONLINE