Οι μεταναστευτικές προκλήσεις στην κοινή συνάντηση Νουρή – Γιολίτη με Τσαντ Γουόλφ

Οι μεταναστευτικές προκλήσεις στην κοινή συνάντηση Νουρή – Γιολίτη με Τσαντ Γουόλφ

Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό μεταναστών και τις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν από την εμπλοκή της Τουρκίας, ενημέρωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής τον εκτελούντα χρέη Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τσαντ Γουόλφ κατά τη σημερινή κοινή συνάντησή παρουσία και της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυς Γιολίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου του, ο Νίκος Νουρής αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, τις συνεχείς πιέσεις από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών που αφικνούνται, αλλά και για τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζει η Κύπρος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην εμπλοκή της Τουρκίας.

Συζητήθηκαν ακόμη και οι προσπάθειες βελτίωσης των διαδικασιών ασφάλειας στον τομέα της έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών σε θέματα αρμοδιότητας των δυο Υπουργείων, συμπληρώνει το ΥΠΕΣ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE