ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Ακόμα μια τραγωδία πέραν της συντριβής αεροπλάνου - Τουλάχιστον 11 νεκροί από κατολισθήσεις

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Ακόμα μια τραγωδία πέραν της συντριβής αεροπλάνου - Τουλάχιστον 11 νεκροί από κατολισθήσεις

Κατολισθήσεις εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων στο δυτικό τμήμα της Ινδονησίας χθες στοίχισαν τη ζωή σε 11 ανθρώπους, ενώ άλλοι 18 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της ασιατικής χώρας.

Δύο κατολισθήσεις έπληξαν χωριό στη Δυτική Ιάβα, περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, περί τις 16:00 (11:00 ώρα Κύπρου) και περί τις 19:30 (12:30) χθες Σάββατο, ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός.

Η πρώτη κατολίσθηση "οφειλόταν στην βροχόπτωση και στο ασταθές έδαφος" ενώ η δεύτερη έγινε καθώς σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να βοηθήσουν τα θύματα, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Τον Οκτώβριο, ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο είχε προειδοποιήσει πως οι βροχοπτώσεις που οφείλονται στο φαινόμενο Λα Νίνια υπήρχε κίνδυνος να προκαλέσουν πλημμύρες και κατολισθήσεις, πλήττοντας τη γεωργική παραγωγή. Το ινδονησιακό αρχιπέλαγος πλήττεται συχνά από πλημμύρες και κατολισθήσεις, ειδικά την περίοδο των βροχών (Νοέμβριος-Μάρτιος), πρόβλημα που έχει επιδεινώσει η αποψίλωση των δασών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν πριν τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη

Νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν πριν τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη

Άλλη μια συνάντηση, την τελευταία τους πριν την Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη, θα έχουν την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν. Η συνάντηση, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ηγετών και της συνέχισης της ουσιαστικής συζήτησης, ορίστηκε για τις 11:00 π.μ.

BEST OF TOTHEMAONLINE