ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Ακόμα μια τραγωδία πέραν της συντριβής αεροπλάνου - Τουλάχιστον 11 νεκροί από κατολισθήσεις

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Ακόμα μια τραγωδία πέραν της συντριβής αεροπλάνου - Τουλάχιστον 11 νεκροί από κατολισθήσεις

Κατολισθήσεις εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων στο δυτικό τμήμα της Ινδονησίας χθες στοίχισαν τη ζωή σε 11 ανθρώπους, ενώ άλλοι 18 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της ασιατικής χώρας.

Δύο κατολισθήσεις έπληξαν χωριό στη Δυτική Ιάβα, περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, περί τις 16:00 (11:00 ώρα Κύπρου) και περί τις 19:30 (12:30) χθες Σάββατο, ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός.

Η πρώτη κατολίσθηση "οφειλόταν στην βροχόπτωση και στο ασταθές έδαφος" ενώ η δεύτερη έγινε καθώς σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να βοηθήσουν τα θύματα, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Τον Οκτώβριο, ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο είχε προειδοποιήσει πως οι βροχοπτώσεις που οφείλονται στο φαινόμενο Λα Νίνια υπήρχε κίνδυνος να προκαλέσουν πλημμύρες και κατολισθήσεις, πλήττοντας τη γεωργική παραγωγή. Το ινδονησιακό αρχιπέλαγος πλήττεται συχνά από πλημμύρες και κατολισθήσεις, ειδικά την περίοδο των βροχών (Νοέμβριος-Μάρτιος), πρόβλημα που έχει επιδεινώσει η αποψίλωση των δασών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE