Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων δεν θα συγκαλέσει συνεδρία της Γερουσίας αυτή την εβδομάδα

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων δεν θα συγκαλέσει συνεδρία της Γερουσίας αυτή την εβδομάδα

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, δεν θα κάνει χρήση των έκτακτων εξουσιών του για να συγκαλέσει μια συνεδρίαση του Σώματος αυτήν την εβδομάδα, ενώ η Βουλή προχωρά τη διαδικασία παραπομπής του απερχόμενου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ο εκπρόσωπός του στο Twitter.

Η Βουλή, όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, αναμένεται ότι θα ψηφίσει αργότερα σήμερα υπέρ της παραπομπής του Τραμπ. Η ηγεσία των Δημοκρατικών δηλώνει ότι ενδέχεται να αποστείλει το κατηγορητήριο στη Γερουσία ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Οι Δημοκρατικοί, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής τους στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, πίεζαν τον Μακόνελ να συμφωνήσει να συγκαλέσει νωρίτερα το Σώμα. Νωρίτερα, μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η Γερουσία έχει ήδη προγραμματίσει για την Παρασκευή μια τυπική συνεδρίαση (pro forma), που συνήθως διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και στην οποία είναι παρόντες ελάχιστοι γερουσιαστές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.