ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

To λιανικό εμπόριο και η αποκλιμάκωση υπό προϋποθέσεις - Πότε αναμένονται οι νέες ανακοινώσεις για τα μέτρα

To λιανικό εμπόριο και η αποκλιμάκωση υπό προϋποθέσεις - Πότε αναμένονται οι νέες ανακοινώσεις για τα μέτρα

«Αν ανέβει η εμβολιαστική κάλυψη θα υπάρξει βελτίωση», ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Μαρία Κολιού, σε δηλώσεις της στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση».

Η Δρ. Κολιού ανέφερε αρχικά ότι «τους ρυθμούς της αποκλιμάκωσης θα τους καθορίσει η μείωση των περιστατικών, για να μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια. Τι κλάδοι θ’ ανοίξουν θα το καθορίσει μια συνεργασία για να αποφασιστεί η αποκλιμάκωση. Δεν εννοούμε ότι θα ανοίξουν όλα. Θα ανοίξουν οι λιγότερο επώδυνοι τομείς της κοινωνικής ζωής. Θα δούμε πόσες εισαγωγές στις εντατικές θα έχουμε».

Έπειτα πρόσθεσε «ό,τι και να πω είναι υποθέσεις. Θα μπορούσε το λιανικό εμπόριο υπό προϋποθέσεις. Δεν έχει αποφασιστεί πότε θα γίνει η αποκλιμάκωση. Θα παίξει ρόλο που θα βρισκόμαστε με τα νοσοκομεία. Τα SMS θα παραμείνουν για να περιοριστούν οι μετακινήσεις. Για τις κοινωνικές επισκέψεις πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουμε, είναι ένας τομέας που συμβάλλει στην αύξηση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σχολεία τονίζοντας ότι «θα δούμε ποιοι κλάδοι έχουν προτεραιότητα για να δούμε τι θα ανοίξει με ασφάλεια. Δεν έχουν παρθεί αποφάσεις αλλά θα γίνει σε συνεργασία για να δούμε πώς και πότε θα ανοίξει το κάθε τι. Υπάρχει θέμα ψυχολογικό με τα παιδιά που κάθονται σπίτι. Ίσως η τρίτη Λυκείου που έχει τις εξετάσεις της να πρέπει να πάει. Κάθε Τρίτη κάνουμε την καθιερωμένη μας διάσκεψη. Θα παρθούν πολύ πιο συγκεκριμένες αποφάσεις. Πέμπτη ή Παρασκευή θα γίνουν οι ανακοινώσεις. Θέλουμε πάρα πολλά τεστ για να έχουμε δείγμα τι γίνεται. Όσους περισσότερους ελέγχεις, τόσους περισσότερους βρίσκεις».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top