ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λουκαΐδης: Σε ποια άλλη ευνομούμενη χώρα του κόσμου, δεν θα υπήρχε καμία έμπρακτη ανάληψη ευθύνης για αυτή την ντροπή;

Λουκαΐδης: Σε ποια άλλη ευνομούμενη χώρα του κόσμου, δεν θα υπήρχε καμία έμπρακτη ανάληψη ευθύνης για αυτή την ντροπή;

"Σε ποια άλλη ευνομούμενη χώρα του κόσμου, δεν θα υπήρχε καμία έμπρακτη ανάληψη ευθύνης για αυτή την ντροπή;" αναφέρει ο Γιώργος Λουκαΐδης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

Όσα αποκαλύπτονται ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής επαναβεβαιώνουν πόσο σαθρή ήταν η βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων που έστησε η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Όλα αποδεικνύουν ότι η κατάχρηση και η αδιαφάνεια που επέβαλε η κυβέρνηση, εξέθρεψε κυκλώματα διαπλοκής και διαφθοράς και κατέστησε το πρόγραμμα σε φαγοπότι για λίγους.

Η άρνηση της κυβέρνησης να λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε για χρόνια η αντιπολίτευση, η ΕΕ, διεθνείς οργανισμοί και ξένα ΜΜΕ, δεν ήταν τυχαία παράλειψη. Ήταν συνειδητή συγκάλυψη του σκανδάλου στο οποίο η κυβέρνηση Αναστασιάδη ήταν πρωταγωνιστής. Φρόντισαν δε να διατηρήσουν τη σαθρότητα του προγράμματος μέσα από τους σχετικούς κανονισμούς που διαμόρφωσαν και ψήφισαν τον περασμένο Ιούλη, ώστε να συνεχιστεί το φαγοπότι εσαεί.

Βέβαια, υπάρχουν και βαρύτατες προσωπικές ευθύνες. Η σύγκρουση συμφέροντος του Νίκου Αναστασιάδη και σειράς υπουργών του, δεν χρειάζονται έρευνες και ερευνητικές επιτροπές. Είναι αυταπόδεικτη και κραυγαλέα. Πρώτα, η κυβέρνηση Αναστασιάδη με το που ανέλαβε την εξουσία το 2013 ξεχαρβάλωσε τα κριτήρια και τις διαδικασίες του προγράμματος. Στη συνέχεια, το δικηγορικό γραφείο Νίκος Αναστασιάδης και γραφεία που συνδέονται με μέλη της κυβέρνησης υπέβαλλαν αιτήσεις πολιτογράφησης. Και ακολούθως, οι ίδιοι άνθρωποι ως υπουργικό συμβούλιο, ενέκριναν τις αιτήσεις.

Διερωτόμαστε: Σε ποια άλλη ευνομούμενη χώρα του κόσμου, δεν θα υπήρχε καμία έμπρακτη ανάληψη ευθύνης για αυτή την ντροπή;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top