Ο Κόντε ανακοινώνει την Τρίτη στο Υπουργικό την απόφασή του για παραίτηση, μεταδίδουν τα ΜΜΕ

Ο Κόντε ανακοινώνει την Τρίτη στο Υπουργικό την απόφασή του για παραίτηση, μεταδίδουν τα ΜΜΕ

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να κάνει γνωστή την απόφασή του να παραιτηθεί, νωρίς το πρωί της Τρίτης, κατά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Στην συνέχεια, ο Κόντε, όπως διαρρέει, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο Κυρηνάλιο, για να ανακοινώσει επίσημα την απόφασή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα. Αρχικά, τα ιταλικά τηλεοπτικά κανάλια και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων είχαν μεταδώσει οτι ο Κόντε θα αποφάσιζε να υποβάλει παραίτηση απόψε.

Στόχος του Ιταλού Πρωθυπουργού είναι να λάβει νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Ματαρέλα, με πιθανή στήριξη και μέρους του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, του Ματέο Ρέντσι, όπως και ορισμένων βουλευτών και γερουσιαστών που ανήκουν στο κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Πόλεμος» με τον αφθώδη πυρετό: Προσβλέπουν σε καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη οι κτηνοτρόφοι

«Πόλεμος» με τον αφθώδη πυρετό: Προσβλέπουν σε καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη οι κτηνοτρόφοι

Στην καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για την πορεία της διαχείρισης του αφθώδους πυρετού, καθώς και ζητημάτων που άπτονται αυτής, όπως είναι η παραγωγή χαλλουμιού, προσβλέπουν οι αγροτικές οργανώσεις, οι οποίες θα έχουν συνάντηση μαζί του το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό.

BEST OF TOTHEMAONLINE