Κατάργηση από Μπάιντεν της απαγόρευσης κατάταξης διεμφυλικών στο στράτευμα

Κατάργηση από Μπάιντεν της απαγόρευσης κατάταξης διεμφυλικών στο στράτευμα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατήργησε μια αμφιλεγόμενη απαγόρευση που είχε επιβάλλει ο προκάτοχός του για την κατάταξη διεμφυλικών ατόμων στον αμερικανικό στρατό, μια απόφαση που εκπληρώνει μια προεκλογική υπόσχεση του Δημοκρατικού Προέδρου, η οποία αναμένεται να χαιρετιστεί από τους υποστηρικτές της ΛΟΑΤ κοινότητας.


"Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει πως η ταυτότητα φύλου δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την κατάταξη στο στράτευμα και πως η ισχύς της Αμερικής βασίζεται στην διαφορετικότητά της", ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση.

"Με το να επιτρέπουμε σε όλους Αμερικανούς που έχουν τα προσόντα, να υπηρετούν τη χώρα τους ένστολοι, αυτό είναι καλύτερο για τον στρατό και καλύτερο για τη χώρα, διότι μια ισχύς χωρίς αποκλεισμούς είναι μια πιο αποτελεσματική ισχύς. Με απλά λόγια, αυτό είναι το σωστό που πρέπει να γίνει και είναι προς το εθνικό μας συμφέρον", συνέχισε η ανακοίνωση.

Ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το 2016 επέτρεψε σε άτομα, που αυτοπροσδιορίζονται ανοιχτά διεμφυλικά, να κατατάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις και να λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πάγωσε την κατάταξη τους στο στράτευμα, επιτρέποντας παράλληλα στο εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό να συνεχίζει να υπηρετεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE