ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλα όσα ειπώθηκαν στην κατάθεση του Αρχιεπισκόπου - Ατάκες φωτιά, Τζο Λόου και... να σταματήσουμε να κλέβουμε!

Όλα όσα ειπώθηκαν στην κατάθεση του Αρχιεπισκόπου - Ατάκες φωτιά, Τζο Λόου και... να σταματήσουμε να κλέβουμε!

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης του Αρχιεπισκόπου ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα "χρυσά διαβατήρια" με ατάκες φωτιά δια στόματος του Προκαθήμενου της Κυπριακής Εκκλησίας.

Σε ένα μίνι-χρονικό της ακροαματικής διαδικασίας ο Αρχιεπίσκοπος αρχικά ερωτήθηκε για τις επιστολές αλλά και τους λόγους που υπέγραψε τα επίμαχα έγγραφα με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως ήθελε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να ξεμπερδεύει με αυτή την κατάσταση ενώ δε μπορεί να θυμάται πόσες και πόσες επιστολές έχει αποστείλει σε υπουργούς όλο αυτό τον καιρό.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Τόνισε δε πως δε γνώριζε το ποιόν του Τζο Λόου, παρά μόνο το γεγονός πως ήταν εκατομμυριούχος. Θεώρησε πως ο Μαλαισιανός επενδυτής ήθελε να κάνει εισφορά στην εκκλησία ενώ ο ίδιος ο Αρχιεπίσκπος φέρεται να μην είδε καν την επιταγή. Αναφορικά με την επιστολή του προς Υπουργό στην οποία ζητούσε την έγκριση εντός 2 ημερών στα αιτήματα του δήλωσε ευθαρσώς πως αυτό δεν είναι το δικό του λεκτικό ενώ είναι σύνηθες και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τις γραμματείς. 'Αυτό ήταν θέμα του Υπουργού, δε μου έπεφτε λόγος εμένα' ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις σχέσεις της Εκκλησίας με άλλες πολιτογραφήσεις αρκέστηκε ν'αναφέρει: 'Παρακολουθούσα αυτά τα σχέδια μετά το κούρεμα. Υπέστη μια ζημιά 128 εκατ. Ευτυχώς είχαμε τα ξενοδοχεία και επιβίωσαμε από εκει. Μεχρι και σήμερα τα παρακολουθώ. Και.λεω καλά δεν ντρέπονται οι άλλες χώρες δινουν και παίρνουν δις. Η καημένη η Κύπρος εφταιξε τωρά; -Πρέπει να σταματήσουμε να κλέβουμε όλοι και βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Να προσέξουμε την οικονομία μας-' ενώ για τον Λόου ανέφερε 'Οι επιταγές που πήρα εγώ ήταν από την τράπεζα άρα ήξερα ότι δεν ήταν βρώμικα. Σημαίνει τότε ο Λοου ήταν κύριος. Τώρα έρχονται μετά από χρόνια και τον κατηγορούν.'

Στα τελικά στάδια δήλωσε πως δεν ενθυμάται αν του ζήτησε άλλο πρόσωπο να μεσολαβήσει για έγκριση διαβατηρίου στο παρελθόν ενώ ανέφερε την περίπτωση ενός Ούγγρου για τον οποίον ο Αρχιεπίσκοπος 'ενόχλησε΄πολλές φορές υπουργούς αλλά και τον ΠτΔ όμως η κουβέντα δεν προχώρησε αφού δεν τον ήθελα οι Παφίτες ντιβέλοπερς. Ο ίδιος Ούγγρος τον ξαναπλησίασε μετά την πολιτογράφηση του ψάχνοντας για επενδύσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top