Μπ. Τζόνσον: Δύσκολο να επεξεργαστεί κανείς τη θλίψη των 100.000 νεκρών από COVID

Μπ. Τζόνσον: Δύσκολο να επεξεργαστεί κανείς τη θλίψη των 100.000 νεκρών από COVID

«Βαθιά λυπημένος» δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου για το τραγικό ορόσημο των 100.000 θανάτων από κορωνοϊό που ξεπέρασε η χώρα σήμερα με βάση την επίσημη καταμέτρηση.


«Είναι δύσκολο να επεξεργαστεί κανείς τη θλίψη», είπε ο κ. Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Προσφέροντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θανόντων, δεσμεύθηκε πως όταν η κρίση ξεπεραστεί η χώρα θα τιμήσει τη μνήμη εκείνων που χάθηκαν και τον ηρωισμό του προσωπικού πρώτης γραμμής που επίσης έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν συμπολίτες τους.

«Και όταν τα εμβόλια μας έχουν επιτέλους απελευθερώσει από αυτόν τον ιό και μας βάλουν στο μονοπάτι της ανάκαμψης, θα φροντίσουμε να διδαχθούμε τα μαθήματα και να αναστοχαστούμε και να προετοιμαστούμε», πρόσθεσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας στην ουσία μια δημόσια διερεύνηση του χειρισμού της πανδημίας.

Είπε ότι ως Πρωθυπουργός αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις ενέργειες της Κυβέρνησης, διαβεβαιώνοντας ότι έγινε ό,τι ήταν δυνατό για να ελαχιστοποιηθούν οι θάνατοι και ο πόνος.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ έκανε λόγο για «εθνική τραγωδία».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία: Τα οφέλη της Διακυβερνητικής Συνεργασίας Κύπρου–Ελλάδας – Σε ποιους τομείς ενισχύθηκε η συνεργασία

Προεδρία: Τα οφέλη της Διακυβερνητικής Συνεργασίας Κύπρου–Ελλάδας – Σε ποιους τομείς ενισχύθηκε η συνεργασία

Στα οφέλη της Διακυβερνητικής Συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας που άρχισε τον Νοέμβριο του 2023 αναφέρεται ανάρτηση της Προεδρίας της ΚΔ παραθέτοντας το ιστορικό των τριών συναντήσεων και τα αποτελέσματά τους, αυτά τα 3 σχεδόν χρόνια.