Μπ. Τζόνσον: Δύσκολο να επεξεργαστεί κανείς τη θλίψη των 100.000 νεκρών από COVID

Μπ. Τζόνσον: Δύσκολο να επεξεργαστεί κανείς τη θλίψη των 100.000 νεκρών από COVID

«Βαθιά λυπημένος» δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου για το τραγικό ορόσημο των 100.000 θανάτων από κορωνοϊό που ξεπέρασε η χώρα σήμερα με βάση την επίσημη καταμέτρηση.


«Είναι δύσκολο να επεξεργαστεί κανείς τη θλίψη», είπε ο κ. Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Προσφέροντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θανόντων, δεσμεύθηκε πως όταν η κρίση ξεπεραστεί η χώρα θα τιμήσει τη μνήμη εκείνων που χάθηκαν και τον ηρωισμό του προσωπικού πρώτης γραμμής που επίσης έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν συμπολίτες τους.

«Και όταν τα εμβόλια μας έχουν επιτέλους απελευθερώσει από αυτόν τον ιό και μας βάλουν στο μονοπάτι της ανάκαμψης, θα φροντίσουμε να διδαχθούμε τα μαθήματα και να αναστοχαστούμε και να προετοιμαστούμε», πρόσθεσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας στην ουσία μια δημόσια διερεύνηση του χειρισμού της πανδημίας.

Είπε ότι ως Πρωθυπουργός αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις ενέργειες της Κυβέρνησης, διαβεβαιώνοντας ότι έγινε ό,τι ήταν δυνατό για να ελαχιστοποιηθούν οι θάνατοι και ο πόνος.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ έκανε λόγο για «εθνική τραγωδία».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

Σε μια συνέντευξη διαφορετική από κάθε άλλη, ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχεται το ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου στο κτήμα του στην Αργάκα, μακριά από τα φώτα της πολιτικής καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE