ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Κλειδώνει» το… unlock από το Υπουργικό - Ανακοινώνονται οι κρίσιμες αποφάσεις για χαλαρώσεις

«Κλειδώνει» το… unlock από το Υπουργικό - Ανακοινώνονται οι κρίσιμες αποφάσεις για χαλαρώσεις

Αποφάσεις για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας λαμβάνει σήμερα το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνέρχεται στις 09:30 υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.


Τις αποφάσεις θα ανακοινώσει το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Υγείας.
 
Η συνεδρία του Υπουργικού ξεκινά στις 9.30 το πρωί και η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Ιωάννου έχει προγραμματισθεί για τις 12.30. Μαζί με τον Υπουργό Υγείας θα βρίσκεται και ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η άρση των μέτρων να γίνει σταδιακά και με συγκεκριμένο σχεδιασμό, προκειμένου να διατηρηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας σε επίπεδα που δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, είχε αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας μετά από την σύσκεψη που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή για την Covid-19, τη Δευτέρα.

Οι χαλαρώσεις που έχουν «κλειδώσει» και τα δύο ερωτηματικά

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline αρκετές από τις χαλαρώσεις φαίνεται να έχουν «κλειδώσει», παραμένουν ωστόσο δύο ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα, παραμένει η αποστολή μηνύματος στο 8998 ενώ στα δύο παραμένουν και τα SMS για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση. Δεδομένη είναι η παραμονή του νυχτερινού «κέρφιου» από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί, ενώ όπως πληροφορούμαστε «σύμμαχος» στις χαλαρώσεις θα είναι και τα rapid tests.

Τι σημαίνει αυτό; Από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, όσοι εργαζόμενοι επιστρέψουν στις εργασίες τους (αφού φαίνεται πως «ξεκλειδώνει» το λιανικό εμπόριο, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κ.α) θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού ενώ για το σκοπό αυτό από την Πέμπτη 28/1 τα σημεία δειγματοληψίας θα φτάσουν ίσως και τα 40 και φαίνεται πως θα είναι αποκλειστικά για όσους θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Πρόκειται για ένα αριθμό της τάξεως των 60.000 ατόμων κάτι που μεταφράζεται σε 15 περίπου χιλιάδες ανά μέρα μέχρι και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

Ένα ερωτηματικό το οποίο καλείται να απαντήσει το Υπουργικό είναι και η λειτουργία των υπερκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων για τα οποία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οριστική απόφαση για άνοιγμα τους με τη νέα βδομάδα.

Το δεύτερο θέμα που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι τι θα γίνει με τους μαθητές (ιδιαίτερα αυτούς των Γυμνασίων) καθώς Δημοτικά και τελειόφοιτοι φαίνεται ότι επιστρέφουν στα θρανία από την 1η Φεβρουαρίου.

Όπως πληροφορούμαστε στους εργαζόμενους που επιστρέφουν θα πρέπει ανά βδομάδα το 20-25% αυτών να υποβάλλονται εκ νέου σε τεστ για covid, κάτι που σημαίνει μέσα στον πρώτο μήνα, θα έχουν όλοι ξανά περάσει από έλεγχο με ευθύνη του εργοδότη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top