ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Παιδείας: Δεν υπάρχει πρόνοια για παραχώρηση αποκλειστικού σχολικού συνοδού

Υπ.Παιδείας: Δεν υπάρχει πρόνοια για παραχώρηση αποκλειστικού σχολικού συνοδού

Σε καμία διάταξη του Νόμου και των σχετικών κανονιστικών διατάξεων δεν υπάρχει πρόνοια για παραχώρηση «αποκλειστικού» σχολικού βοηθού/συνοδού, αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο «Αφαίρεσαν συνοδό 5χρονου με ειδικές ανάγκες».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως, σεβόμενο τα προσωπικά δεδομένα, καθώς και το ιατρικό απόρρητο, δεν προτίθεται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο όσον αφορά στο ιατρικό ιστορικό, την κατάσταση, τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που παρουσιάζει το συγκεκριμένο παιδί.

Υπενθυμίζει δε ότι, σύμφωνα με τους περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νόμους του 2001 έως 2020, την απόφαση για την εξυπηρέτηση των αναγκών οποιουδήποτε παιδιού με ειδικές ανάγκες από σχολικό ή βοηθό/συνοδό λαμβάνει η Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΕΕΑΕ) «και αυτή στοχεύει στην εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών κάθε παιδιού».

«Σε καμία, ωστόσο, διάταξη του συγκεκριμένου Νόμου και των σχετικών κανονιστικών διατάξεων δεν υπάρχει πρόνοια για παραχώρηση αποκλειστικού σχολικού βοηθού/συνοδού», υποδεικνύει το Υπουργείο και προσθέτει ότι, λανθασμένα έχει εκληφθεί από μερίδα γονιών ότι κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να έχει αποκλειστικό συνοδό/βοηθό.

Λέγοντας ότι, με βάση τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας, οι γονείς και κηδεμόνες που διαφωνούν με την απόφαση της Επιτροπής, έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης στην Κεντρική Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΚΕΕΑΕ), το Υπουργείο σημειώνει ότι οι γονείς του συγκεκριμένου παιδιού έχουν ήδη υποβάλει ένσταση μέσα στο μήνα που διανύουμε και η οποία αναμένεται να μελετηθεί στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής, που θα γίνει τον Φεβρουάριο.

«Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα καταλήγουν να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και δεν συμβάλουν ουσιαστικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων που μπορεί να προκύψουν σε κάθε σχολική μονάδα», καταλήγει στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top