ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Έτσι μπορούν ν’ανοίξουν καφέ και εστιατόρια...’ - Άθληση, κουβερτούλες και... Κωστρίκης

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Έτσι μπορούν ν’ανοίξουν καφέ και εστιατόρια...’ - Άθληση, κουβερτούλες και... Κωστρίκης

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Δρα Πέτρο Καραγιάννη με σκοπό την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, τις χαλαρώσεις που έρχονται αλλά και την παραίτηση Λεόντιου Κωστρίκη.

Ο Δρ Καραγιάννης ανέφερε αρχικά πως σε ότι αφορά τις χαλαρώσεις που αφορούν την άθληση θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασίας, δηλώνοντας παράλληλα υπέρμαχος των χαλαρώσεων.

‘Φυσικά και ήθελα να γίνουν χαλαρώσεις. Και για γυμναστήρια αλλά και για προπονήσεις (σε εξωτερικό χώρο). Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όλους τους ανθρώπους. Δεν αρέσει σε όλους το τρέξιμο και η ποδηλασία άλλωστε’.

Στη συνέχεια ερωτήσαμε τον κύριο Καραγιάννη, πως από τη στιγμή που 5 άνθρωποι θα μπορούν να αθλούνται -έστω σε εξωτερικό χώρο- μαζί (εκκρίνοντας σταγονίδια και υγρά) να μην επιτρέπεται σε 5 ανθρώπους να πιουν παρέα τον καφέ τους σε ένα εξωτερικό χώρο καφετέριας;

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: ‘Φυσικά και μπορεί να δουλέψει. Αυτό είναι μάλιστα κάτι που έχουμε συζητήσει και τέθηκε επί τάπητος. Μας προβληματίζει μεν το γεγονός του καιρού. Σε πιο βόρειες χώρες υπάρχει αυτή η κουλτούρα, εμείς με το πρώτο αεράκι κλειδαμπαρώνουμε τα πάντα. Θα μπορούσε να λειτουργήσει με θερμάστρες, κουβερτούλες -όπως δήλωσε και ο υπουργός Παιδείας- (γέλια) ενώ θα ήταν ίσως ευκολότερο για εστιατόρια. Ο κόσμος συνήθως εκεί τρώει, μιλά πιο χαμηλόφωνα παρά στις καφετέριες‘.

‘Δε μπορούμε να τ’ανοίξουμε όλα μαζί και ο λόγος είναι απλός. Εκτός του ότι αυξάνεται η πιθανότητα για πισωγύρισμα, δε θα μπορούμε να επέμβουμε τοπικά εντοπίζοντας το πρόβλημα, αφού δε θα ξέρουμε από που μας ήρθε. Ένα βήμα τη φορά’.

Για την παραίτηση του Λεόντιου Κωστρίκη φάνηκε έκπληκτος τονίζοντας πως δεν ήταν κάτι που το περίμενε. Διέψευσε μάλιστα τις φήμες περί διαφωνίας με μέλη της επιστημονικής ομάδας αναφέροντας πως δεν είχε παρατηρήσει κάτι τέτοιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top