ΔΙΕΘΝΗ

Υψηλότερος κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού για πολίτες τρίτων κρατών που κατοικούν στην ΕΕ

Υψηλότερος κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού για πολίτες τρίτων κρατών που κατοικούν στην ΕΕ

Οι πολίτες εκτός ΕΕ είχαν υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού από τους πολίτες άλλων κρατών μελών της ΕΕ ή τους πολίτες των ίδιων των κρατών μελών στην ΕΕ το 2019, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σε ολόκληρη την ΕΕ, το 45% των κατοίκων που δεν είναι πολίτες της ΕΕ εκτιμήθηκε ότι κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, έναντι 26% των πολιτών άλλων κρατών μελών της ΕΕ και το 20% των πολιτών των ίδιων των κρατών κατοικίας.

Το 2019, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού που καταγράφηκε για πολίτες εκτός ΕΕ ήταν ο υψηλότερος στη Σουηδία και την Ελλάδα (και οι δύο 57%), ακολουθούμενες από τη Γαλλία και την Ισπανία (και οι δύο 54%). Για τους πολίτες άλλων κρατών μελών της ΕΕ, το ποσοστό ήταν το υψηλότερο στην Ισπανία (44%), στην Ελλάδα (36%) και στη Σουηδία (32%).

Για τους πολίτες των κρατών κατοικίας, ο υψηλότερος κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού παρατηρήθηκε στην Ελλάδα (31%), ακολουθούμενη από τη Ρουμανία (28%), τη Βουλγαρία (27%) και την Ιταλία (26%).

Η Τσεχία ανέφερε τον χαμηλότερο κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2019, ανεξάρτητα από την ιθαγένεια των ατόμων που διατρέχουν τέτοιο κίνδυνο, με 10% για πολίτες εκτός ΕΕ, 8% για πολίτες άλλων κρατών μελών της ΕΕ και 11% για τους υπηκόους της. Στην Κύπρο τα ποσοστά είναι 18%, 28% και 42% αντίστοιχα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top