ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Τα βλέμματα στραμμένα στο… unlock της Δευτέρας- Έτοιμοι να πάρουν μέτρα, φοβούνται το νέο στέλεχος

Τα βλέμματα στραμμένα στο… unlock της Δευτέρας- Έτοιμοι να πάρουν μέτρα, φοβούνται το νέο στέλεχος

Απαραίτητη και όχι απόλυτα ορθή, χαρακτηρίζουν πολλοί ειδικοί την απόφαση να προχωρήσουμε τη Δευτέρα σε ένα συντηρητικό unlock, αφού η οικονομία έχει πάρει την κατιούσα και οι πολίτες χρειάζονται ψυχολογικές «τονωτικές ενέσεις».

Με το λιανεμπόριο να ανοίγει και πάλι, οι μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία, οι καλλιτέχνες στα θέατρα και οι θεατές στα σινεμά, η Κυβέρνηση ελπίζει πως με αργούς και σταθερούς ρυθμούς θα επιστρέψουμε σε μία… εναλλακτική πραγματικότητα.

Ωστόσο δεν λείπουν οι «φωνές» που επικαλούνται την στρατηγική άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που προχωρούν σε ένα ακόμη σκληρό lockdown όπως η Γερμανία και η Ελλάδα.

Ήδη στην Ελλάδα έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τα Σαββατοκύριακα, ώστε από τη μία να περιορίσουν τις μετακινήσεις και από την άλλη να μην «λαβωθεί» εκ νέου το λιανεμπόριο. Στις σκέψεις των επιδημιολόγων είναι και το πλήρες κλείσιμο ορισμένων «κόκκινων» νομών, όπου ο κορωνοιός κάνει… πάρτι!

Στα της Κύπρου, η επιδημιολογική ομάδα έχει ήδη βάλει στο μικροσκόπιο την τάση που παρουσιάζουν τα κρούσματα, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για την πορεία του ιού μετά την επιστροφή των εργαζόμενων στις δουλειές τους. Και μπορεί ο εβδομαδιαίος έλεγχος για covid να είναι υποχρεωτικός, όμως αυτό δεν θωρακίζει πραγματικά τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Themaonline, οι επιδημιολόγοι παρακολουθούν με προβληματισμό την εξάπλωση του νέου στελέχους του ιού και δεν επιθυμούν επουδενί να κλείσουν και πάλι τους πολίτες στα σπίτια τους. Γι αυτό το λόγο – όπως υποστηρίζουν έγκυρες πηγές- δεν πρέπει να υπάρξουν χαλαρώσεις το επόμενο διάστημα. Όπως μας επισημάνθηκε «Μόλις δούμε ότι «χτυπάμε κόκκινο», θα πάρουμε αμέσως μέτρα. Σε δύο βδομάδες θα έχουμε καθαρή εικόνα».  

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η στρατηγική του Υπουργείου Υγείας είναι να μην παρθούν νέα μέτρα και γι αυτό το λόγο πραγματοποιούνται υπεράριθμα rapid test για να εντοπίσουν γρήγορα το πρόβλημα.

Την ερχόμενη βδομάδα έρχονται στην Κύπρο μεγάλες ποσότητες εμβολίων από την Astrazeneca, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να φτάσει τις 90.000.

Τ.Θ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top