ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Τσιούτης στο ThemaOnline: «Να μην πάμε για ψώνια τη Δευτέρα- Ας μην χαλάσουμε τις θυσίες μας - Λογικό να υπάρξει άνοδος των κρουσμάτων»

Τσιούτης στο ThemaOnline: «Να μην πάμε για ψώνια τη Δευτέρα- Ας μην χαλάσουμε τις θυσίες μας - Λογικό να υπάρξει άνοδος των κρουσμάτων»

Υπάρχει βελτίωση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρατηρηθεί και εφησυχασμός αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΤhemaOnline ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και Παθολόγος με εξειδίκευση στον Έλεγχο Λοιμώξεων, Δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Του Στέλιου Στυλιανού

Σύμφωνα με τον Καθηγητή οι χαλαρώσεις στα μέτρα δεν θα πρέπει να μεταφραστούν και σαν χαλάρωση στη τήρηση των όσων έχουν ανακοινωθεί από πλευράς των αρμοδίων Αρχών. Συμπλήρωσε πως: «Θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ, τις αποστάσεις μας, τις μάσκες μας και να κρατάμε όσες επαφές είναι απολύτως απαραίτητες»

Σχολιάζοντας το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου από τη αρχή της νέας βδομάδας ο Κωνσταντίνος Τσιούτης τόνισε ότι «δεν σημαίνει ότι πρέπει Δευτέρα κιόλας να ψωνίσουμε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε να συνωστιστούμε και να ρισκάρουμε αυτά που καταφέραμε μέχρι τώρα».

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση αν θα υπάρξει έξαρση στον αριθμό των κρουσμάτων ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής είπε πως αυτό είναι αναμενόμενο, αφού είναι λογικό μια βδομάδα μετά να δούμε άνοδο, για την οποία δεν μπορεί όμως να κάνει πρόβλεψη.

Σε ερώτηση αν υπάρχει εξήγηση γιατί δεν έχουμε πέσει ακόμα σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά ο Δρ. Τσιούτης τόνισε ότι δεν είναι εύκολο να φύγουμε από τα τριψήφια γιατί απλά συνεχίζει και κυκλοφορεί ο ιός, άρα υπάρχει ένα κριτικό σημείο που είναι δύσκολο να ξεπεράσουμε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν μπορεί να γίνει εκτίμηση για την περίοδο του Πάσχα ο Καθηγητής είπε πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, ενώ θέλησε να στείλει ξανά το μήνυμα ότι δεν είναι απαραίτητο να τρέξουμε για ψώνια Δευτέρα-Τρίτη.

«Καθορίστε τι είναι απαραίτητο, ο καθένας πρέπει να ξεκαθαρίσει τι είναι απαραίτητο γι αυτόν από τη Δευτέρα και έπειτα και έτσι πρέπει να κινηθεί. Να μείνουμε στα απολύτως απαραίτητα για να μην ακυρώσουμε τις θυσίες που κάνουμε ένα μήνα τώρα» το καταληκτικό  μήνυμα που θέλησε να στείλει στους πολίτες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top